Ostali sportovi

Haring pobjednik 60. "Trke kroz Srbiju"

Haring pobjednik 60. "Trke kroz Srbiju"
Foto: Trka kroz Srbiju | Haring pobjednik 60. "Trke kroz Srbiju"

Biciklista slovačke Dukle Martin Haring pobjednik je 60. "Trke kroz Srbiju" dok je u posljednjoj etapi, koja je vožena danas od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović. On je u ukupnom poretku bio četvrti.

Haring je uspio da sačuva žutu majicu jer je stigao u grupi vodećih vozača baš kao i njegov jedini konkurent za generalni plasman Haime Kastriljo iz španske Kern farme.

"Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri u drumskom biciklizmu, jer sam do sada imao mnogo uspjeha u mauntin bajk trkama. Vrlo sam srćan, timske kolege su odradile sjajan posao i vukli me u odlučujućim trenucima. Posljednja etapa bila je jako brza i intenzivna, bila je i velika gužva u samom finišu, ali sam uspio", rekao je Haring.

Domaće navijače obradovao je Rajović koji je odsprintao Enrikea Sanza iz Kern Farme i biciklistu Mazovje Adriana Benašeka te slavio u trećoj etapi.

"Veliku zahvalnost dugujem timskim kolegama koji su mi napravili sjajnu poziciju za završni sprint. Pobeda mi mnogo znači, a naravno i celom timu. S obzirom da sam završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu malo mi je krivo što nisam uspeo da se popnem na pobedničko postolje u generalnom plasmanu", rekao je Rajović.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Roher Adrija Oliveras iz Kern farme, plavu za najboljeg biciklisu u brdskoj vožnji obukao je Jakub Kažmarek iz poljske Mazovje, dok je crvenu koja je namijenjena najboljem sprinteru dobio Juraj Belar iz Dukle.

Bh. biciklista Vedad Karić bio je na posljednjoj etapi 18. a u generalnom plasamnu 25. dok je Husein Selimović nakon jučerašnjeg odličnog 11. mjesta danas bio 56. On je 56. i u generalnom plasmanu. Marko Kondić i Vladimir Trbić nisu uzeli plasman u generalnom poretku.

Selektor Hajrudin Trle je rekao da samo Karić dao maksimum, podsjetio je da dobar plasman Selimovića sa jučerašnje etape, ali i istakao da je više očekivao od bh. tima.

Foto: Trka kroz Srbiju

Svi koji su učestvovali u organizaciji istakli su zadovoljstvo trkom. Podršku su dali mnogi, mešu njima gradske vlasti Novog Sada, ali i pokrajinski sekretarijat za sport.

"Imamo odličnu saradnju sa prijateljima iz Republike Srpske i srećni smo što smo to još jednom pokazali na delu. Velika je čast što je jubilarna 60. Trka završila baš u Novom Sadu, naročito ako pogledamo da je startovala sa Jahorine, odnosno Istoočnog Sarajeva. Ovo je velika pobeda svih koji su dali doprinos u organizaciji, s obzorom na sve okolnosti i probleme koji su pogodili sport na globalnom nivou u posledljih nekoliko godina", rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport.

Direktor trke Vladimir Kuvalja bio je prezadovoljan kako su protekla sva tri takmičarska dana.

"Mnogo puta sam se zahvalio svakom gradu domaćinu, ali i institucijama i pojedincima koji su nam pomogli. Bilo je prilično naporno, ali smo uspjeli na zadovoljstvo svih nas", rekao je Kuvalja.

Nakon "Trke kroz Srbiju" koja je spojila Srbiju i BiH, sutra počinje 14. trka "Beograd – Banjaluka" koja će okupiti oko 100 biciklista iz 20-ak zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije