Ostali sportovi

Hokejaši igraju dvomeč sa Bugarima

Hokejaši igraju dvomeč sa Bugarima
Foto: N.N. | Hokejaši igraju dvomeč sa Bugarima
FENA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu do 18 godina narednog vikenda igra prijateljski dvomeč sa reprezentacijom Bugarske u Sofiji.

Ovo je prvi nastup mlade bh. reprezentacije nakon 2004. godine kada je u ovoj kategoriji nastupila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Mlada reprezentacija BiH je temeljito građena posljednjih desetak godina i ove prijateljske susrete igra u okviru priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u martu. Sada mladu reprezentaciju BiH očekuje reprezentacija Bugarske koja se po rangu u svjetskoj hokejaskoj federaciji (IIHF) nalazi u jačoj jakosnoj grupi", navodi se u saopštenju Hokejaškog saveza BiH.

U Sofiju putuju, golmani: Karim Ahmetovski, Amor Sačić; odbrana: Benjamin Sačić, Benjamin Vranešić, Vasilije Vučinić, Rijad Vulović, Emir Viđen, Muhamed Džinaliž, Adnan Smajlović; napad: Tarik Mrkva, Adi Drnda, Tarik Krehić, Alen Filipović, Rijad Pleho, Eldar Mušović, Belmin Sinanbegović, Omar Puzić, Arman Dizdarević, Lut Memić, Nikko Gaković, Affan Bajramović.

Treneri reprezentacije su Gleb Ushmodin, Nermin Alić i Haris Mrkva. Početkom juna ove godine mladi bh. hokejaši će nastupiti i na turniru “Balkan tournament” u Istanbulu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije