SP Qatar 2022.

Ostali sportovi

Hrvatica oborila svjetski rekord, a Savez ju nije prijavio za SP

Hrvatica oborila svjetski rekord, a Savez ju nije prijavio za SP
Foto: Instagram / Printscreen | Hrvatica oborila svjetski rekord, a Savez ju nije prijavio za SP
Nezavisne novine

Mirela Kardašević postavila je novi svjetski rekord na Svjetskom kupu u turskom Kasu u disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metara.

Mlada plivačica je tako postala prva žena u istoriji koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

"Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu, te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini", rekla je Mirela Kardašević.

Mirela je jedna od rijetkih ronilaca koji se takmiče u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći. Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah, koje se održalo u Beogradu u junu, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda.

Hrvatski ronilački savez najuspješniju državnu sportstkinju u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo.

U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 metara, dok je u disciplini DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 metara, što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri bronzane medalje, dok s evropskih prvenstava ima dvije bronzane medalje.

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije