Ostali sportovi

Husić treći na svijetu u tekvondou

Husić treći na svijetu u tekvondou
Foto: N.N. | Husić treći na svijetu u tekvondou

Mladi bh. tekvondoista Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Tunisu.

Član sarajevskog Novog Grada je prvu svjetsku medalju za bh. tekvondo ostvario u Hamametu u kategoriji do 63 kg, a na putu do bronze je porazio predstavnike Konga 30:9, Kine 12:4, Uzbekistana 37:23 i Turske 14:14 na zlatni bod.

U polufinalnoj borbi je zaustavljen od predstavnika Italije 23:32.

"Istorijski rezultat za BiH je u našim rukama. Prvi smo ostvarili rezultat na Svjetskom prvenstvu za tekvondo Savez BiH. Nedžad je dokaz našeg kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji. Medalja je  konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju. Nedžad je prošle godine na Evropskom juniorskom prvenstvu takođe ostvario vrijedan rezultat osvajajući bronzanu medalju, a u narednom periodu ga očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u seniorskoj konkurenciji, gdje takođe očekujemo vrijedne rezultate. Uz podršku vjerujemo da novi uspjesi neće izostati", kazao je trener Haris Husić.

U Hamamu su održane i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih ali nakon pobjeda nad predstavnicima Ruande i Hrvatske, Nedžad Husić je poražen od predstavnika Ukrajine i nije uspio da izbori plasman na ovo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije