Ostali sportovi

I Vlasenica domaćin trke "Beograd-Banjaluka"

I Vlasenica domaćin trke "Beograd-Banjaluka"
Foto: Srna | I Vlasenica domaćin trke "Beograd-Banjaluka"

Opština Vlasenica biće domaćin cilja prve i starta druge etape trke "Beograd-Banjaluka", dogovoreno je na sastanku načelnika ove opštine Miroslava Kraljevića i direktora trke Vladimira Kuvalje.

Tim povodom, Vlasenica će naredne godine ugostiti 150 biciklista, ali i ljude u njihovoj pratnji, saopštili su organizatori trke.

Kraljević je izrazio zadovoljstvo što će Vlasenica biti dio ovog velikog događaja.

"Vlasenica je među gradovima koji imaju najčistiji vazduh u Evropi, imamo šta da pokažemo u turističkom smislu i sigurno ćemo postati prepoznatljivi ne samo u regionu, već i svijetu, jer planiramo dugoročnu saradnju sa organizatorima ove trke", rekao je Kraljević.

Organizatori napominju da je trka "Beograd-Banjaluka" zvanično jedna od 100 najboljih na svijetu jer spada u prvu kategoriju, te najavljuju da će njeno 13. izdanje biti najkvalitetnije do sada.

"Drago nam je što ćemo bolje promovisati i istočni dio Republike Srpske i što su gradovi prepoznali naš rad i trud. Uz standardne domaćine Beograd, Teslić i Banjaluku, dobili smo Vlasenicu i Prnjavor, a, vjerovatno, i Brčko i Kozarsku Dubicu", rekao je Kuvalja.

Kuvalja je dodao da će trka vjerovatno imati četiri etape.

Trka "Beograd-Banjaluka" trajaće od 18. do 21. aprila naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije