Ostali sportovi

Ilić najbrži biciklista Balkana

Ilić najbrži biciklista Balkana
Foto: N.N. | Ilić najbrži biciklista Balkana

Novi šampion Balkana u biciklizmu u vožnji na hronometar je reprezentativac Srbije Ognjen Ilić koji je fantastičnom vožnjom ulicama Trebinja oduvao konkurenciju.

On je 20 kilometara u borbi sa štopericom prevezao za 24,22 minute, što je za minut i dvije sekunde brže od Kipranina Aleksandrosa Macangosa, te Grka Militidisa Đanucosa koji je zakasnio minut i 28 sekundi.

"Drago mi je što sam uspeo da opravdam ulogu favorita koja mi je dodeljena zahvaljujući rezultatima ove sezone. Ranije sam osvojio 21. mesto na Evropskom prvenstvu i 24. na Svetskom takođe u hronometru, tako da sam prezadovoljan sezonom. Staza i celokupan ambijent u Trebinju su mi odgovarali, ali nažalost neću moći da učestvujem u drumskom trci jer prekosutra ujutru imam obaveza na fakultetu, pa se odmah vraćam kući", rekao je Ilić, koji je vozio prosječnom brzinom od 50 kilometara na čas.

Najbolji predstavnik BiH bio je član BSK Nektara Davor Tubić koji je završio na 12. mjestu u konkurenciji 15 seniora.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Grkinja Varvara Fasoi, dok je bronzu reprezentaciji BiH u juniorskoj konkurenciji Husein Selimović.

Veliki broj građana Trebinja kao i mališana koji su se takmičili u dječijim trkama uveličali su svečano otvaranje prvenstva. Sve reprezentacije dobile su aplauze, a najjači su dobili reprezentativci Srbije. 

"Izuzetna nam je čast što smo domaćini prvenstva, a posebno mi je drago što je veliki broj naših sugrađana napravio lijep ambijent i siguran sam da smo poslali lijepu sliku u svijet. Ovo je i sportski i turistički događaj, koji je nadam se, samo početak naše saradnje sa Biciklističkim savezom Republike Srpske. Imamo potencijal da budemo biciklistički centar  ovog dijela Evrope i učiniće i sve da to postanemo u skorijoj budućnosti. Ovakvi događaji podižu i svijest građana koliko je sport zdrav i neophodan, naročito važan za najmlađe", rekao je prvi čovjek najjužnijem grada Srpske Mirko Ćurić. 

Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja zahvalio se domaćinima na svemu što su učinili da prvi dan prođe u najboljem redu.

Sutra je na programu drumska trka takođe u svim kategorijama, a start je u "Gradu Sunca" u 12 časova. Ulicama Trebinja biće voženi krugovi, a cilj je u Svetosavskoj ulici oko 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije