Ostali sportovi

Ilidža domaćin Evropskog kupa u kik boksu

Ilidža domaćin Evropskog kupa u kik boksu
Foto: Ustupljena fotografija | Ilidža domaćin Evropskog kupa u kik boksu

Na Ilidži su se okupili kik bokseri iz cijele Evrope. Čak 1.000 boraca iz 20 evropskih zemalja učestvuje na Evropskom kupu.

Ovaj vrhunski sportski događaj u Areni Hills uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kiK boks asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Organizator takmičenja je Kik boks akademija Ilidža koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović.

„Okupiti 1.000 boraca iz 20 zemalja je najbolji pokazatelj kvaliteta takmičenja, ali i vrhunskog posla koji smo postigli posljednjih godina. Drago nam je što drugu godinu zaredom organiziramo Evropski kup za kadete, juniore i seniore, a koji traje tri dana. Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: opštine Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma“, rekao je Nermin Bašović i dodao:

„Naš rad i entuzijazam prepoznali su i iz Evropske kik boks federacije, što potvrđuje i dolazak predsjednika Istvana Kiralya, sportskog direktora Srđana Bugarčića te Romea Dešea na Ilidžu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije