Ostali sportovi

Imaju volju, ali ne i potrebnu opremu

Imaju volju, ali ne i potrebnu opremu
Foto: Facebook | Imaju volju, ali ne i potrebnu opremu

Bh. biciklisti za vikend nastupaju na Balkanskom prvenstvu u Trebinju, selektor Hajrudin Trle kaže da se do medalje teško može, a otežavajuća okolnost u vožnji na hronometar je ta što niko u timu nema adekvatnu opremu.

U seniorskoj kategoriji BiH će predstavljati Davor Tubić (kapiten), Vladimir Trbić i Almir Mehidić, u juniorskoj Husein Selimović, Siniša Lukić, Sergej Maksimović i Marko Kondić, a u kadetskoj Kenan Mehmedović. Trenutno najbolji vozač BiH Vedad Karić iz opravdanih razloga neće voziti u Trebinju, gdje se očekuje učešće reprezentacija Grčke, Turske, Srbije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore... ali Trle, član stručnog štaba Dalibor Lukić i biciklisti obećavaju da će biti najbolji što mogu u ovom trenutku.

"Da je Karić tu, mogli bismo očekivati medalju, ali on zbog poslovnih obaveza neće moći da se takmiči. Ono što mogu da kažem jeste da će se svi koji nastupe boriti maksimalno za što bolji plasman. Mehmedović je u veoma dobroj formi, od Sergeja i Huseina takođe očekujemo dobre plasmane", rekao je Trle za "Nezavisne" i dodao:

"Od Tubića bismo mnogo očekivali u vožnji na hronometar da imamo bicikl za hronometar, ali nemamo nijedan originalan bicikl za tu disciplinu i vozićemo na klasičnim. Ostale reprezentacije su daleko opremljenije od nas, a adekvatan bicikl, kombinezon i kaciga daju značajnu prednost. Ipak, kao što sam rekao, borićemo se."

Karić ima bicikl za hronometar, kako kaže Trle, želio je da ga posudi, ali bicikl ne odgovara drugim takmičarima.

"Da smo uzeli taj bicikl, to bi bio mač sa dvije oštrice, jer biciklisti nisu trenirali na njemu i veličina rama im ne odgovara", rekao je Trle dodajući da polovan bicikl za hronometar košta između 3.000 i 4.000 evra.

Tubić Balkansko prvenstvo dočekuje u dobroj formi i nakon pobjede na trci Premijer lige u Žepču.

"Na Balkanskom će biti više od 100 biciklista iz desetak zemalja. S obzirom na to koliko država u nas ulaže, na drumu bih bio zadovoljan ako bih bio u prvih 50, a na hronometru se nadam dobrom plasmanu iako znam da će drugi biti u prednosti zbog opreme. Nemam bicikl za hronometar, ali sam nabavio točkove za hronometar i to će mi dosta pomoći. Od bicikla dosta zavisi rezultat, ali potrudiću se da budem što bolji", rekao je Tubić.

U subotu je na programu vožnja na hronometar, a u nedjelju drumska trka za sve kategorije. Takođe, u Trebinju će biti održana trka i za master kategorije koja je otvorenog tipa i na kojoj mogu nastupiti svi vozači koji imaju master licencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije