Ostali sportovi

Iron Puki ponovo u ringu

Iron Puki ponovo u ringu
Foto: N.N. | Iron Puki ponovo u ringu

Najbolji profesionalni bokser Bosne i Hercegovine Edin Puhalo, alias Iron Puki, 22. maja ulazi ponovo u ring, a protivnik će mu biti iskusni Mađar Zoltan Sera.

Puki će biti zvijezda večeri na manifestaciji, koji organizuje njegov klub Iron Puki Boxing, u saradnji sa njegovim promotorom Kety Boxpromotion - Redžo Dedeić i menadžerima MTK Global.

Bokserski spektakl će biti održan u Sarajevu, u Domu Mladih, a nakon nekoliko mjeseci bez borbi, Mađar je veliki izazov za bh. borca.

Sera je u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF federacijama, što pokazuje koliko je iskusan borac.

"Odradio sam vrhunske pripreme sa mojim novim bokserskim trenerom Ivanom Filipovićem iz Rijeke, koji je tu sa mnom i s kojim sam odradio ovaj završni kamp od pet sedmica, kao i sa mojim timom Iron Puki Boxing i mojim kondicionim trenerima iz PFHSC-a. Trenutno radimo sparing fazu i akumulaciju za sam meč i mogu reći da sam u vrhunskoj formi. Mađara smo gledali, analizirali i idemo po novu pobjedu. Ovaj meč mi je mnogo važan i pobjeda mi, vjerovatno omugućava borbu za titulu u WBO federaciji. I ako je korona virus još prisutan uspjeli smo napraviti odličan „fight card“, te dovesti vrhunske borce iz regiona“, kazao je Iron Puki.

Uz spomenuti meč između Pukija i Sere, koji će ujedno biti i glavna borba večeri, planirano je još pet borbi i to: Agron Smakići (Hrvatska) - Andras Ksomor (Mađarska), Mirsad Ćebo (BiH) - TBA, Džan Šljivo (BiH) - Davor Matić (BiH), Željko Stegić (BiH) - TBA, Viktor Mihailović (Crna Gora) - TBA.

Omogućen je i direktan prenos na Face TV.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije