Ostali sportovi

Iron Puki protiv Finca napada IBO titulu

Iron Puki protiv Finca napada IBO titulu
Foto: N.N. | Iron Puki protiv Finca napada IBO titulu

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, zvanično je dobio priliku IBO federacije da se bori za svjetsku Intercontinentalnu titulu u kruzer kategoriji, a protivnik će mu biti Finac Samuli Karkainen.

Puhalo je posljednju borbu imao u maju kada je u Sarajevu nokautirao mađarskog boksera Zoltana Seru, što mu je bila 20. pobjeda u karijeri u kojoj je zabilježio samo jedan poraz.

Karkainen u karijeri takođe ima samo jedan poraz, te 14 pobjeda. Trenutno je u nizu od četiri uzastopna trijumfa, a posljednji je ostvario u avgustu.

"Finac ima kontra gard, odnosno ljevak je. Moj tim i ja smo ga dobro izanalizirali te smatramo da imamo dobru priliku za trijumf ukoliko odradimo adekvatne pripreme. One će u velikoj mjeri ovisiti od podrške države, ali i od konačnog mjesta održavanja borbe", rekao je Puki.

Bh. borac je motivisaniji i željniji borbe više nego ikad u svojoj karijeri.

„Planiramo čim prije krenuti s pripremama koje će trajati osam sedmica. Sastojaće se od šest mikrociklusa. Dva mikrociklusa su bazične pripreme, tri su takmičarsko-situacioni period i jedan akumulacioni-regeneracijski period. Pripreme planiram raditi u hotelu Monti na Igmanu, potom Rijeci, Zagrebu i završni dio u Sarajevu", poručio je bh. borac.

Puhalo se priprema sa svojim timom „Iron Puki Boxing“ na čelu s trenerom Ivanom Filipovićem.

"Odradio sam cijeli tranzicijski program između borbi isključivo po programu mog trenera Ivana i već sada sam u odličnoj formi te jedva čekam da krene kamp s pripremama. Nadam se da ću dobiti podršku države za odgovarajuće pripreme jer one su ipak jedan od najvažniji faktora u ovoj priči", istakao je Iron Puki.

U narednim danima biće poznata tačna lokacija i datum održavanja borbe za Interkontinentalnog svjetskog bokserskog prvaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije