Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Iron Pukija dvije borbe dijele od titule

Iron Pukija dvije borbe dijele od titule
Foto: N.N. | Iron Pukija dvije borbe dijele od titule
Vedran Radenović

Edin Puhalo alijas Iron Puki, na korak je do borbe za naslov svjetskog prvaka u WBO Federaciji.

U skladu sa današnjom službenom WBO objavom ugovaranja meča za poziciju prvog izazivača lakoteške kategorije bh. bokser će se sastati sa trećim na rang-listi Crnogorcem Dilanom Prašovićem. Za naslov svjetskog prvaka boriće se Krzistof Glovacki i Lavrence Okolie, prvi i drugi sa rang-liste, a pobjednik duela između Prašovića i Pukija, biće obavezni izazivač pobjedniku dvoboja za naslov svjetskog prvaka.

"Moja promoterska kuća ima rok od 15 dana da predloži mjesto i termin održavanja borbe za prvog izazivača i zaista sam uzbuđen zbog svega. Borba bi trebala vjerovatno biti u aprilu", rekao je Puki.

Evropski prvak iz Bosne i Hercegovine i trenutno četvrti na rang-listi ističe da je ovo ostvarenje njegovog životnog sna. 

"Okolie i Glovacki će se boriti za naslov prvaka svijeta, a Prašović i ja za prvog izazivača. Zapravo, biće to dva polufinala, s obzirom na to da ću, ukoliko budem bolji od Prašovića, dobiti obaveznu priliku da kao prvi izazivač boksam za naslov svjetskog prvaka. Za ovo sam se spremao cijeli život i ne mislim propustiti ovu priliku, uprkos problemima sa kojima se svakodnevno susrećem, kada je u pitanju finansiranje boksa u BiH", dodao je Puki. 

Dilan Prašović do sada je suvereno rušio sve protivnike, a u domovini ga vide kao pravog nasljednika Dejana Zlatičanina. Na drugoj strani Edin Puhalo alijas Iron Puki u septembru odbranio titulu evropskog prvak u WBO Federaciji. Mjesto održavanja, datuma i finasijski uslovi meča biće ugovoreni u narednih 15 dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije