Ostali sportovi

Isidora Borovčanin: Za uspjehe je najzaslužniji tata

Isidora Borovčanin: Za uspjehe je najzaslužniji tata
Foto: N.N. | Isidora Borovčanin: Za uspjehe je najzaslužniji tata

Veoma sam ponosna na sebe, jer sam u relativno kratkom periodu uspjela da dostignem titulu prvaka države u seniorskoj kategoriji, rekla je nova prvakinja BiH u katama i velika nada bh. karatea Isidora Borovčanin (19).

Članica Karate kluba Glasinac iz Sokoca prošle sedmice se na Ilidži okitila zlatnom medaljom u katama pojedinačno u kategoriji seniorke na Prvenstvu BiH i time izborila plasman na Balkansko i Evropsko prvenstvo. Tako je talentovana Sokočanka nakon sjajne karijere u omladinskim kategorijama za kratko vrijeme najavila i sjajnu seniorsku karijeru.

"Ovo takmičenje je za mene bilo jako važno. Dugo sam se pripremala i naporno radila da bih došla do ovog rezultata. Mogu reći da mi je pomoglo i iskustvo odranije, jer sam sa 16 godina prvi put nastupila u ovoj kategoriji i osvojila treće mjesto", kaže šampionka iz Sokoca.

Mlada karatistkinja naglašava da najveće zasluge za njene uspjehe pripadaju njenom ocu Miodragu, koji joj je ujedno i trener i glavni "krivac" zašto je prvi put obukla kimono.

"Još kao mala išla sam s njim na treninge i tada se otvara jedan sasvim novi svijet za mene, malu i stidljivu djevojčicu. Kada sam prvi put obukla kimono i stala na tatami, shvatila sam da je karate pravi izbor za mene. Sa pet godina sam prvi put otišla na takmičenje i time počinje moja takmičarska karijera", ističe Isidora i dodaje:

"Baviti se karateom ne znači samo trenirati i osvajati medalje, nego i to da jačanjem fizičke sposobnosti jačam svoj duh i učim kako da istrajem u svemu."

U dosadašnjoj karijeri osvajala je veliki broj medalja s raznih takmičenja, od kojih se izdvaja prvakinja Balkana, deveto mjesto sa EP te višestruke titule prvaka BiH i Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.

"Čime god da se bavite, jedno je sigurno - organizacija je najbitnija. Trenutno imam mnogo obaveza, jer sam četvrti razred opšteg smjera gimnazije u Sokocu i veoma je teško uskladiti sve obaveze, ali kada nešto istinski volite uvijek ćete naći vremena. Osim karatea, imam velike ambicije da upišem stomatološki fakultet u Beogradu i time ispunim jednu svoju dugogodišnju želju", poručila je Borovčaninova.

Za kraj je ambiciozna karatistkinja navele da joj je san da jednog dana nastupiti na najvećem sportskom takmičenju na svijetu.

"Svaki sportista ima neke ciljeve koje želi da ispuni jednog dana, pa tako i ja imam jedan. San svakog sportiste je da se plasira na Olimpijske igre i time upotpuni svoju karijeru", zaključila je devetnaestogodišnja Isidora Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije