Ostali sportovi

Istorijski ugovor: Desio se šokantan transfer u svijetu sporta

Istorijski ugovor: Desio se šokantan transfer u svijetu sporta
Foto: N.N. | Istorijski ugovor: Desio se šokantan transfer u svijetu sporta

Džon Ram Rodrigez je postao najplaćeniji sportista na svijetu nakon što je potpisao ugovor od 476 miliona funti sa LIV Golfom (profesionalni golf tur).

Ovaj unosni ugovor, najunosniji u istoriji sporta  će omogućiti da španski golfer zarađuje više od najvećih sportskih zvijezdi poput Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Ram (29), je u prošlosti insistirao da neće preći s PGA Toura, ali se ipak desio šokantan transfer u svijetu golfa. Odlučio je da se pridruži novoj golf ligi koju finansira Saudijska Arabija. Ovo predstavlja najveći uspjeh LIV Golfa od kada je turneja pokrenuta prije dvije godine. Ram je bio jedan od vodećih igrača na PGA Touru u posljednjih nekoliko godina. Veličina cifre je tolika da je praktično ista kao i suma novca koju je PGA Tour podijelio 2023. na svim svojim turnirima.

Pored iznosa koji će dobiti kao fiksni iznos, Džin će se, kao i ostalih 48 igrača koji sada čine Ligu - koja će biti proširena kada se formira trinaesti tim - boriti na svakom od 13 turnira (ne računajući ekipno finale) 2024. za četiri miliona dolara za pobjednika u svakom događaju.

On je treći igrač svijeta i aktuelni Masters šampion. Sada je sklopio ugovor tri puta veći od onoga što je LIV platio šestostrukom šampionu Mejdžera Filu Mikelsonu prije 18 mjeseci.

Fudbalske zvijezde poput Ronaldo i Mesi su navodno zaradile 136 miliona funti, odnosno 130 miliona funti u prošloj godini, prema Forbesu. Kilijan Embape je na 120 miliona, a LeBron Džejms na 119,5 miliona. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije