Ostali sportovi

Ivan Klepić, prvak Evrope u karateu: Sve podredio Madridu

Ivan Klepić, prvak Evrope u karateu: Sve podredio Madridu
Foto: N.N. | Ivan Klepić, prvak Evrope u karateu: Sve podredio Madridu

Realno je očekivati da Bosna i Hercegovina osvoji barem jednu medalju na Svjetskom prvenstvu u Madridu, koje počinje narednog mjeseca. Poručila je ovo možda i glavna uzdanica bh. tima i aktuelni prvak Evrope u karateu, Ivan Klepić.

Sjajni Mostarac, koji se u maju ove godine okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, vrši posljednje pripreme pred SP u novembru. Reprezentativac BiH i član Sveučilišnog karate kluba Neretva, juče se vratio iz dalekog Tokija, gdje je učestvovao na turniru Premijer lige.

"Što se tiče rezultata, moglo je i bolje, ali i prije odlaska u Japan naglasili smo da ne idemo na rezultat. Cilj je da tempiramo formu za naredni mjesec. Tako je bilo i na prethodnom turniru u Berlinu. Veoma je teško biti u formi tokom cijele sezone, tako da rezultat nije bio u planu na ovim takmičenjima", kaže prvak Evrope u teškoj kategoriji (+84).

Klepić vjeruje kako će do početka narednog mjeseca ući u optimalnu formu, te u Madridu pokazati da zlato iz Novog Sada nije bio plod slučajnosti.

"Vjerujem da ću biti u vrhunskoj formi, tamo će biti najbolji na svijetu, a njih uglavnom znam, neke sam pobijedio na EP. Većina njih se pojavljuje na turnirima Premijer lige, tako da je i to bio jedan od razloga odlaska u daleki Japan. Tamo smo, pored takmičenja, svakodnevno trenirali i brusili formu. Dakle, sve smo podredili Madridu", rekao je Klepić, s kojim je bila i njegova klupska koleginica Ivona Ćavar, koja je u posljednje dvije godine osvojila svjetsku i evropsku bronzu.

Naš sagovornik ističe da će BiH na SP ići sa nikad konkurentnijim timom u posljednjih petnaestak godina.

"Iskreno se nadam da će neko od nas uzeti medalju. Imaćemo tri-četiri kandidata koji sigurno mogu do odličja. Tu će biti i Meris Muhović, te još nekoliko sjajnih boraca. Ja se osobno nadam da ću ostvariti dobar rezultat. Jedna medalja bi bila veliki uspjeh, a ne bi bilo iznenađenje da osvojimo više", poručio je Ivan Klepić, kojeg naredne godine očekuju i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije