Ostali sportovi

Iz ringa do zvijezda: Mozzart podržao Bokserski klub Obilić

Iz ringa do zvijezda: Mozzart podržao Bokserski klub Obilić
Foto: N.N. | Iz ringa do zvijezda: Mozzart podržao Bokserski klub Obilić

Ovi borci bilježe sjajne rezultate, pogotovo djevojke koje su donijele dvije srebrne medalje sa Evropskog prvenstva

Od rekreativaca, do šampiona - Bokserski klub Obilić okuplja u ringu veliki broj mladih, a kompanija Mozzart podržava sve kolektive koji promovišu sport i zdrav način života u svojim gradovima. Ovoga puta uputila je pomoć sjajnim borcima iz Zvornika, koji već četiri godine ostvaruju sjajne rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

Klub ima čak 100 članova i nekoliko starosnih kategorija - pioniri, kadeti, juniori, omladinci, seniori… Posvećuje veliku pažnju i radu s najmlađima od 12 godina, ali i sa onima koji se bliže petoj deceniji života. Akcenat je, ipak, na mladim nadama koji se spremaju za velika djela, kao i na ženskom boksu, koji je sve popularniji u svijetu.

U Obiliću najuspješniji takmičari su djevojke, Sara Ćirković i Dragana Jovanović su donijele dvije srebrne medalje sa Evropskog prvenstva!

"Ova donacija je veoma pozitivna stvar, a nadamo se da ćemo imati priliku za nastavak saradnje s Mozzartom. Veliki smo klub s velikim troškovima, pa nam svaka podrška mnogo znači. Smatramo da je saradnja Mozzarta, koji je veliki brend, i našeg kluba, koji je jedan od najuspješnih bokserskih klubova u regionu, veoma dobar spoj", kaže Mirko Ždralo, trener Bokserskog kluba Obilić iz Zvornika.

Klub svake godine ima predstavnika u reprezentaciji Srbije, čak je trener Obilića i selektor ženskog tima Srbije.

"Nastupićemo na Državnom prvenstvu Srbije, gdje je naša najveća uzdanica Sara Ćirković, koja brani titulu šampiona u omladinskoj konkurenciji - kategorija do 51 kilogram. Ako uspije u tome, a mi vjerujemo u nju, to će joj obezbijediti učešće na Evropskom prvenstvu u Budvi u oktobru. Odmah nakon ovog prvenstva Anastasija Bošković i Dragana Jovanović putuju u Gruziju na Evropsko prvenstvo za juniore u julu. Njegoš Jovanović, osvajač zlata na prvenstvu Srbije, je trenutno na pripremama kadetske reprezentacije u Banji Koviljači, a u avgustu se takmiči na Evropskom prvenstvu u Sarajevu", nabraja Ždralo uspjehe.

U pauzi između važnih takmičenja u Obilić dolaze i rekreativci iz ovog kraja, a kompanija Mozzart prepoznala je njihov trud da promovišu razvoj boksa u Zvorniku i podržala ih u jednoj lijepoj priči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije