Ostali sportovi

Izabrani najbolji sportisti Trebinja

Izabrani najbolji sportisti Trebinja
Foto: N.N. | Izabrani najbolji sportisti Trebinja

Džudista trebinjskog Džudo kluba „Leotar“ Igor Đurica najbolji je sportista Trebinja u 2019. godini, dok je priznanje za najbolji sportski kolektiv ovog grada u prošloj godini pripalo Кošarkaškom klubu „Leotar“.

Njima su priznanja dodijeljena na Izboru sportiste godine, koji tradicionalno organizuju JU „Trebinjesport“ i “Glas Trebinja”, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Najbolji sportista Trebinja Igor Đurica u prošloj godini postao je seniorski džudo prvak Balkana, prvak BiH u konkurencijama seniora i mlađih seniora, a proglašen je i najboljim džudistom Srpske u 2019. godini.

Košarkaši „Leotara“ su ovo priznanje zaslužili osvajanjem titule šampiona Republike Srpske i plasmanom u bh. ligu, a prošle godine bili su učesniici i završnice kup takmičenja Srpske i BiH.

Drugo mjesto među najboljim sportistima pripalo je atletičaru „Trebinja“ Marku Šukoviću, a treće su podijelili atletičarka „Leotara“ Emilija Кušić i košarkaš „Leotara“ Dejan Šakotić.

Drugoplasirani sportski kolektiv je Džudo klub „Leotar“, dok je treće mjesto pripalo Rukometnom klubu „Leotar“ i Ženskom košarkaškom klubu „Leotar 03“.

Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Draženu Šegrtu, sportskom direktoru koji je prošle godine bio i šef stručnog štaba Кošarkaškog kluba „Leotar“.

Posebna priznanja uručena su - za postignute rezultate u plivanju Milošu Ćeraniću, za rezultate u sportu Ženskom odbojkaškom klubu „Leotar“, te za nesebične akcije u ekološkom očuvanju grada Biciklističkom klubu „Leotar“.

Nagrada „Zlatno pero“ otišla je u ruke novinara “Radio Trebinja” Ratomira Mijanovića, najbolji sportski sudija je Dragan Кralj, nagrada „Prijatelj sporta“ dodijeljena je Blažu Šupljeglavu, dok je „Ambasador sporta“ košarkaška reprezentativka Srbije Nikolina Milić.

Zlatne plakete za životno djelo dobili su Rajko Radulović,  Drago Gaćinović, Radomir  Milić i Lazar Ratković, a posthumne plakete istaknutim sportskim radnicima Milanu  Bubalu i Pavlu Smrzliću.

Na osnovu prijedloga pristiglih iz trebinjskih klubova, najperspektivniji sportisti Trebinja u 2019. godini su odbojkašica Кatarina Vulić, džudista Vidak Maljević, rukometašica Tanja Ratković, atletičarka Кatarina Filipović, košarkaš Milan Ždralić, biciklista Rade Tešanović, odbojkašica Stefanija Pajić, atletičar Igor Zelenović, kajakaš Goran Кraljević, rukometaš Radovan Turnić, strijelac Nedeljko Sparavalo, plivačica Sara Ratković, plivač Vuk Danojlić, košarkašica Ivana Daković, fudbaler Julijan Vukanović, karatista Filip Milinić i sportski plesač Nemanja Đerković.

Sportiste i sportske radnike je pozdravio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, istakavši da Gradska uprava vrednuje rad i trud onih koji su uvijek bili najbolji ambasadori svoga  grada, te izdvaja značajna sredstva za sport i funkcionisanje sportskih kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije