Ostali sportovi

Jahorina ultra trail: Trke za upoznavanje ljepota Jahorine

Jahorina ultra trail: Trke za upoznavanje ljepota Jahorine
Foto: N.N. | Jahorina ultra trail: Trke za upoznavanje ljepota Jahorine

“Gdje ljepota sreće izazov”, slogan je pod kojim će se ove godine održati šesto izdanje Jahorina ultra traila.

Prvi put direktni organizator je Olimpijski centar Jahorina iz kojeg najavljuju dobru zabavu. Manifestacija će se održati 25. i 26. jula, ali već sada najavljen je veliki broj učesnika i dolazak posebnih gostiju iz regiona i svijeta.

"Hvala što podržavate dobre stvari koje se dešavaju na Jahorini, što je sigurno i ultra trail. Od ove godine smo ponosni vlasnici ultra traila. Već vlada ogromno interesovanje. Kao i prethodnih godina pripremili smo četiri trke, mini, midi, maksi i ultra. Trke su u ITRA (International Trail Running Association) poenima i ono što je za ovu godnu novo i interesantno, jeste da imamo partnerstvo sa međunarodno priznatim trkama Kapadokija i Sto milja Istre", rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

On je pozvao sve ljubitelje prirode, sporta i druženja da dođu i na jedinstven način upoznaju se sa čarima olimpijske ljepotice.

"Svaka trka prolazi kroz najlepše peredele Jahorine i to je ta prednost ovog takmičenja. Svako ko bude trčao imaće priliku da upozna lepote Jahorine. Prošle godine sam prvi put trčao mini trail i zaista sam video i ja Jahorinu na drugi način. Ne morate biti posebno fizički spremni da biste došli da učestvujete", poručio je Ljevnaić.

Ovogodišnji trail specifičan je i po tome što će nastupiti i najpoznatiji svjetski takmičar Jovica Spajić iz Srbije.

"Velika je čast, blagoslov i privilegija biti na neki način ambasador Jahorina ulra traila i doneti priču o Jahorini kroz ceo region i kroz ceo svet. Biće mi veliko zadovoljstvo da u prelepoj interakciji podelim svoja iskustva i da zajedno uživamo", rekao je Spajić.

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina najavio je i brojne druge značajne projekte na Jahorini, te naglasio opredjeljenost uprave da planina ne bude samo poznata po skijanju nego kao centar dobre zabave, kulturnih, ali i sportskih događaja.

"Iz tog razloga smo postali vlasnici i brenda ultra trail. To nije samo trka, nego i prilika da se mi pokažemo u drugom segmentu koji nije skijanje", rekao je Elek i dodao:

"Uradili smo proširenje djelatnosti. Počinjemo da se bavimo trgovinom i prometom gasa. Radimo gasifikaciju planine, poljoprivredno gazdinstvo, a sve je prepoznato i od Vlade Republike Srpske čija podrška nije izostala ni tokom pandemije virusa korona".

Na sjednici Skupštine akcionara usvojena je odluka o okvirnom zaduženju od 99 miliona KM uz prethodnu saglasnost Vlade RS. Sredstva se odnose na projekte gondola Pale - Jahorina, četvorosjed od opštine Trnovo, četvorosjed iz Rajske doline, izgradnju sportske hale i projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staza.

Medijski pokrovitelji Jahorina ultra traila su “Nezavisne novine”, “Glas Srpske”, RSG, “Antena Sarajevo” i N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije