Ostali sportovi

Japanski premijer: Olimpijske igre biće održane na ljeto

Japanski premijer: Olimpijske igre biće održane na ljeto
Foto: Tanjug/AP | Japanski premijer: Olimpijske igre biće održane na ljeto

Odložene Olimpijske i Paraolimpijske igre, koje su prošle godine trebalo da se održe u Tokiju, biće organizovane na ljeto, rekao je japanski premijer Jošihide Suga, a odluka je donijeta uprkos zabrinutosti zbog porasta broja zaraženih korona virusom.

Japanski premijer Jošihide Suga rekao je da će Olimpijske i Paraolimpijske igre biti održane na ljeto i da će biti bezbjedne.

Olimpijske igre počeće 23. jula, a Paraolimpijske mjesec dana kasnije - 24. avgusta, prenosi BBC.

Za održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara biće potrebno da se izdvoji dodatnih 2,29 milijardi evra (2,8 milijardi dolara), zbog mjera prevencije širenja virusa, a ovo bi mogla da bude najskuplja ljetnja Olimpijada u istoriji.

Većina građana Japana protivi se održavanju Olimpijskih igara u 2021., kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja. Oni smatraju da je bolje da se Olimpijada otkaže ili pomjeri, ali japanski premijer ističe da će one predstavljati "simbol globalne solidarnosti".

Broj zaraženih korona virusom u Japanu je posljednjih dana u porastu, a Tokio je prvi put potvrdio više od hiljadu novih slučajeva zaraze u jednom danu.

U Japanu su potvrđeni slučajevi mutiranog soja korona virusa otkrivenog u Velikoj Britaniji, a gradonačelnica Tokija Juriko Koike je upozorila da broj zaraženih mogao znantno da se uveća.

Prema podacima Univerziteta "Džons Hopkins", u Japanu je do sada zabilježen 239.041 slučaj korona virusa, a ukupno je preminulo 3.337 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije