SP Qatar 2022.

Ostali sportovi

Još jača saradnja bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske

Još jača saradnja bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske
Foto: Facebook/Slaven Ristić | Još jača saradnja bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske
Tanjug

Bokserski savez Srbije (BSS) i Bokserski savez Republike Srpske (BSRS) potpisali su u Bijeljini sporazum o saradnji, kojim će bokserima i bokserkama iz Republike Srpske biti omogućeno da učestvuju na svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.

Kako se navodi, ovo je nastavak saradnje dva bratska saveza koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu dio sportskih seminara koje organizuje BS Srbije.

"Najbolji primer je Sara Ćirković, evropska šampionka iz Republike Srpske, koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića (predsjednik BS RS) počeli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci, gde ćemo ponovo u ringu videti i članove legendarnog kluba sa Vrbasa, BK Slavija, koji je u svojim redovima imao i Marjana Beneša. Želimo na najbolji mogući način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni”, izjavio je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Ristić nije krio da je oduševljen nastavkom saradnje sa B S.

"Boks je plemenita veština. Cijeli život volim borilačke sportove i odlučo sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu djecu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju”, istakao je Ristić.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovcanin poklonio je ovom prilikom boksersku opremu Klubu borilackih sportova TRB iz Bijeljine.


 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije