Ostali sportovi

Jovana Biberdžić: Ponosna sam na cijeli tim, plasman na EP je veliki uspjeh

Jovana Biberdžić: Ponosna sam na cijeli tim, plasman na EP je veliki uspjeh
Foto: N.N. | Jovana Biberdžić: Ponosna sam na cijeli tim, plasman na EP je veliki uspjeh

Iako tokom priprema ovoga ljeta nisu imale uslove kakve zaslužuju, prešle su na hiljade kilometara autobusom, nakon kojih ih u jednom trenutku nisu dočekale spremne sobe, zbog čega su morale spavati u nekoj konferencijskoj sali, ženska odbjkaška reprezentacija BiH pobjedom u Grčkom (3:0) izborila je drugi uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo.

Nevjerovatni karakter koji ih krasi posljednjih godina uz sjajnu atmosferu u svlačionici, velika želja i glad za uspjehom i pobjedama odveli su bh. odbojkašice na Evrovolej 2023.godine. Uprkos brojnim preprekama na koje su nailazile, te uvodnog poraza od Grčke na domaćem terenu, bh. dame niti jednog trenutka nisu klonile duhom. Tražile su samo da im se ukaže poštovanje i omogući minimum uslova za rad.

Na terenu niko nije ni sumnjao kako će biti. Uvezale su tri pobjede, dvije nad Švajcarskom, a zatim i protiv Grčke kojoj su revanširale za poraz u Sarajevu. Trijumf maksimalnim rezultatom (3:0-25:21, 25:22, 25:20) osigurao im je najmanje drugu poziciju, dva kola prije kraja u grupi F.

“Nakon pobjede protiv Grčke, zasigurno smo obezbijedile plasman na Evropsko prvenstvo 2023, drugi put zaredom. Ne mogu reći da nije očekivana pobjeda jer smo nakon prvog poraza radile na svojim greškama i dodatno se usput motivisal. Međutim ovo nije kraj kvalifikacija, iako smo već izborile plasman. U petak i subotu čekaju nas utakmice protiv Norveške, koje igramo u Sarajevu. Ovim putem želim da pozovem što više navijača da dođu da nas podrže i da nam daju vjetar u leđa, kaže za “Nezavisne” jedna od najmlađih bh. reprezentativki Jovana Biberdžić.

Mlada odbojkašica Biml Jedinstva u ovim kvalifikacijama je igrala važnu ulogu u bh. timu u kojom kako naglašava vlada sjajna atmsofera,

“Među igračicama vlada odlična energija. Mislim da ćemo ove kvalifikacije okončati u pobjedničkom nizu. Nije bilo lako, kao što su svi upoznati bilo je dosta prepreka, ali to nas nije spriječilo da ostvarimo svoj cilj. Ponosna sam na cijeli tim, ovo je veliki uspjeh za nas”, istakla je odbojkašica iz Bileće.

Pred “zmajicama” su još dvije utakmice protiv Norveške. Prva je na programu već večeras u 20 sati u dvorani “Goran Čengić”, a druga dan kasnije na istom mjestu. Osim BiH plasman na EP iz ove grupe osigurala je reprezentacija Grčke.

Grupa F: Grčka 12, BiH 9, Švajcarska 6, Norveška 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije