Ostali sportovi

KK Borac Nektar: Škrbić predsjednik UO

Rukovodstvo Košarkaškog kluba Borac Nektar Banjaluka juče je predstavilo planove za narednu sezonu u kojoj će nastupati u Prvoj ligi RS.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Ranko Škrbić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, vršilac dužnosti direktora u naredna tri mjeseca biće Miroslav Dojčinović, a za trenera je imenovan Drago Karalić.

`Borac je čudnim odlukama i interesima promijenio ime u SKK Banjalučka pivara i od tog trenutka krenuo je sunovrat kluba. Ispadanje iz Lige BiH je razlog zašto smo s rukovodstvom 'Banjalučke pivare' i Administrativnom službom pokrenuli inicijativu da se riješi pitanje Borca`, rekao je Škrbić.

Ljiljana Radovanović, načelnik Odsjeka za društvene djelatnosti Administrativne službe, podsjetila je na situaciju koja je prethodila nastajanju novog kluba.

`Rukovodstvo SKK Banjalučka pivara je u proteklom periodu načinilo otklon u saradnji s Administrativnom službom a organizacija i vođenje kluba doveli su do ispadanja iz Lige BiH. S obzirom da se KK Nektar već takmičio u Prvoj ligi RS, a da je rukovodstvo SKK Banjalučka pivara podnijelo ostavke ne riješivši nijedan od problema, Administrativna služba i 'Banjalučka pivara', kao generalni sponzori KK Nektar i SKK Banjalučka pivara pokušavaju riješiti nagomilane probleme. Zahvalni smo novom menadžmentu Banjalučke pivare što je imao sluha i osjetio potrebu da podrži košarku u Banjoj Luci`, rekla je Radovanovićeva i dodala:

`Dugovanja SKK Banjalučka pivara prelaze milion KM, ali nije isključeno da se pojave dodatni dugovi vezani za poreze i doprinose. Klub gradu duguje preko 450.000 KM po osnovu bespravnog korištenja prostora koji je grad nekada dao na korištenje Borcu. Grad će klubu dati prostor da koristi bez naknade i to je dio našeg učešća u iznosu od 50.000 KM. Osim tih 50.000 grad je spreman da za sezonu 2006/2007. uloži 100.000 KM, dok 'Banjalučka pivara' ulazi u finansiranje sa 180.000 KM. Svi koji su spremni da ulože 30.000 KM u sponzorisanje dobiće mjesto u Skupštini, a preko Skupštine će imati mogućnost da budu u Upravi kluba.`

Juče je potpisan Sporazum o sponzorisanju `Banjalučke pivare` i Borca. Generalni direktor `Banjalučke pivare` Nikolas Peni istakao je da namjera `Pivare` nije samo da bude generalni sponzor Borca već dio kluba i grada.

`Drago mi je što smo u mogućnosti da doprineseno vraćanju Borca u vrh košarke, a što mi budemo više napredovali više ćemo biti u mogućnosti da podržavamo košarkaški sport`, izjavio je Peni.

Peni je dodao da je `Banjalučka pivara` ispoštovala sve ranije sponzorske ugovore s klubom, te da je u prva tri mjeseca van ugovora donirala 60.000 KM kako bi klub mogao da završi sezonu. Na sjednici UO u srijedu naveče usvojen je novi izgled grba.

U toku stvaranje tima

`Zahvalni smo Gradskoj upravi što je bila spremna za kompromise, 'Banjalučkoj pivari' koja je ostala uz klub, te Miloradu Dodiku, predsjedniku Košarkaškog saveza RS, koji je bio uključen u ovaj projekat. Što se tiče tima još nemamo potpisan ugovor ni sa jednim igračem, a ekipu će činiti košarkaši koji su igrali za Nektar, te Slobodan Plemić, Bojan Milinović i Nikola Pejović koji su nastupali za Banjalučku pivaru. Prelazni period je završen i teško je doći do kvalitetnih mladih igrača, ali vjerujem se da ćemo napraviti dobru ekipu`, rekao je Drago Karalić, trener Borca, i istakao da klub mora vratiti navijače u `Borik`.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije