Ostali sportovi

Kačmarek pobjednik biciklističke trke "Beograd - Banjaluka"

Kačmarek pobjednik biciklističke trke "Beograd  - Banjaluka"
Foto: Nezavisne novine | Kačmarek pobjednik biciklistička trke "Beograd - Banjaluka"

Jakub Kačmarek, biciklista poljske ekipe Mazovše serce Polski, pobjednik je 16. trke "Beograd - Banjaluka". Poljak je tako ponovio uspjeh od prije dvije godine.

On je nakon pete etape vožene danas vratio žutu majicu, koju je nakon četiri etape ove biciklističke trke držao Lenard Tužel, biciklista belgijskog tima Tarteleto. Posljednja etapa vožena je od Dervete do Banjaluke, bila je duga 154 kilometra i osvojio ju je Andreas Geman, takođe biciklista belgijske ekipe Tarteleto, dok su ga slijedili Poljaci Patrik Štož i Bartioš Rudik. U generalnom poretku drugo mjesto zauzeo je Đani Maršan iz ekipe Tarteleto.

Plava majica, za najboljeg brdskog vozača, pripala je Mihaelu Štajnaru iz reprezentacije Slovenije, dok je crvena, za najboljeg sprintera, završila kod Marijuša Volda iz ekipe Tarteleto. Zelena majica, namijenjena biciklisti s najviše poena, pripala je Alanu Banašeku (Mazovže), dok je bijela, za najboljeg mladog vozača, pripala Valteru Kalconiju iz italijanske Galine Ekoteh.

Dodajmo da je ovo prvi put da je biciklistička trka "Beograd  - Banjaluka" vožena u pet etapa. U subotu je održana četvrta etapa od Doboja do Prijedora i tada je prvi na cilj stigao Banašek, koji je dionicu dugu 165 kilometara prevezao za 3.40,21 čas. Drugo mjesto na četvrtoj etapi pripalo je Davidu Peru iz slovenačke Adrije, dok je treći bio Patrik Rajsig iz njemačke ekipe Maloja Pušbajkers. Dodajmo i to da je vlasnik žute majice nakon ove etape postao pomenuti Tužel, koji je pomalo iznenađujuće "presvukao" Kačmareka.

Upravo je Kačmarek bio pobjednik treće etape, koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice i koja je vožena u petak. Biciklista Tarteljeto Isoreksa iz Belgije Lenert Teugels zauzeo je drugo mjesto na ovoj etapi, a na najnižu stepenicu postolja popeo se Rajner Keplinger iz austrijske ekipe Hrinkov.

Najbolji na drugoj etapi, koja je vožena u četvrtak od Obrenovca do Bijeljine, je bio Filipo Fortin iz ekipe Maloja Pušbajkers, a iza  njega na cilj su stigli Marseli Boguslavski iz poljskog Mazovšea i Rudik.

Naravno, treba istaći i to da je poljski tim Mazovše serce Polski bio pobjednik etapnog hronometra, kojim je i otvorena 16. biciklistička trka "Beograd  Banjaluka" u srijedu. Oni su slavili ispred još jednog tima iz Poljske Vostera, a treće mjesto zauzeli su Belgijanci Tarteljeto Isoreks.

Ukupno se, tokom pet etapa, vozilo 568 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije