Ostali sportovi

Kajkut u Šerifu tri godine

Saša Kajkut, bivši fudbaler banjalučkog Borca, juče je potpisao ugovor sa moldavskim prvakom Šerifom iz Tiraspola. Ugovor je potpisan na tri godinu uz klauzulu da poslije svake godine Kajkut može da promijeni sredinu.

Za tri godine na koliko je potpisao vjernost učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona, Kajkut bi trebalo da zaradi između 400.000 i 500.000 konvertibilnih maraka.

`Srećan sam što sam došao u najorganizovaniji klub u Moldaviji, ali i uopšte u istočnoj Evropi. Transfer je realizovan uz pomoć mog bivšeg saigrača iz Borca Aleksandra Vrhovca koji je nekada igrao za ruski Krila Sovjetov i odlično poznaje uslove na prostoru bivšeg SSSR-a. Šerif ima odlične uslove za rad, mnogo se ulaže u fudbal u ovoj zemlji, čak su i ljudi iz Milana bili oduševljeni uslovima u kojima se radi u ovom klubu. Potpisao sam na tri godine, ali poslije svake mogu da odem u drugu sredinu, naravno uz propisano obeštećenje`, istakao je Saša Kajkut, koji je prošlu sezonu nastupao za hrvatskog drugoligaša Žminj.

Šerif će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv predstavnika Andore Randžersa, a ukoliko preskoči prvu prepreku u drugom kolu ga čeka turski Bešiktaš.

`Ambicije su da se probijemo u treće kolo kvalifikacija i tako obezbijedimo najmanje još četiri evropske utakmice. Prije nekoliko sezona Šerif je eliminisan od beogradskog Partizana u Kupu UEFA. Čelnici kluba su očekivali da će proći u grupnu fazu takmičenja i dan-danas ih muči taj poraz. Nadam se da ćemo eliminisati tim iz Andore, protiv Bešiktaša će biti teže. O tome neću sada da razmišljam, već hoću da se spremim i nametnem stručnom štabu kako bi se izborio za mjesto u startnoj postavi. Imam veliki motiv da se dokažem u kvalifikacijama Lige šampiona`, rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije