Ostali sportovi

Kako se sprema i kakvu dijetu drži svjetski prvak Entoni Džošua

Kako se sprema i kakvu dijetu drži svjetski prvak Entoni Džošua
Foto: N.N. | Kako se sprema i kakvu dijetu drži svjetski prvak Entoni Džošua

Entoni Džošua sinoć nije briljirao protiv Aleksandra Povetkina u borbi za odbranu titule prvaka svijeta po WBO, WBA, IBF i IBO verzijama. Dominirao je Rus tokom šest rundi, a onda je Džošua jednom pogodio Povetkina i poslao ga u carstvo snova.

Džošua fantastično izgleda i plijeni pažnju pripadnica ljepšeg spola, a fantastičan je i u ringu, što je pokazao mnogo puta. Ima 22 profesionalne borbe i isto toliko pobjeda, od čega je 21 nokautom. Osvajač je zlatne olimpijske medalje i ostalo je još samo da potvrdi svoju dominaciju u borbi sa vlasnikom WBC pojasa Deonteijem Vilderom. Meč koji već dugo čeka čitav svijet.

Nakon borbe s Povetkinom Džošua je sam rekao kako želi borbu s Vilderom, a priliku će imati već 13. aprila. Ukoliko se dva šampiona uspiju dogovoriti o mjestu održavanja borbe.

Nakon borbe mnogo se priča o Džošui i njegovom režimu treninga i ishrane koji mora strogo poštovati svaki dan. Četiri obroka dnevno, ali ne bilo kakva. On mora paziti šta jede. Tako su pedantni Britanci izračunali da na hranu sedmično potroši 280 funti, a mjesečno oko 1200 funti, što je skoro 3.000 KM.

Džošua svakog dana jede svježe voće, žitarice, mlijeko, pet jaja, povrće, losos, pića bokata elektrolitima, shakeove za oporavak, krompir, piletinu, med, pastu i još mnogo toga...

Saznajte kako biti u formi kao šampion i pogledajte u videoprilogu njegovu dijetu i treninge. Četiri pojasa oko struka su dokaz da se isplati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije