Ostali sportovi

Kalabuhov uz Kuvalju: Sankcije i prijetnje politička odluka

Kalabuhov uz Kuvalju: Sankcije i prijetnje politička odluka
Foto: Ustupljena fotografija | Kalabuhov uz Kuvalju: Sankcije i prijetnje politička odluka
M.M.

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov podržao je stav predsjednika Balkanske biciklističke unije i direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje da ruski sportisti zaslužuju pošten tretman, te naglasio da ni u kom slučaju ne bi smjeli da trpe sankcije ili zabrane u vezi sa nastupima na međunarodnim događajima.

Njih dvojica danas su se sastali i zaključili da su pritisci Svjetske biciklističke federacije sa kojim se Kuvalja konstantno susreće zato što je zatražio jednak tretman za sve sportiste, te pustio himnu Rusije na Svjetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu 2021, neosnovani i da je jasno da su političke prirode.

Kuvalja je dodao da saradnja i prijateljstvo prema velikim nacijama, a naročito prema Rusiji, koje njeguje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, treba da bude zadatak svih u Srpskoj.

Razgovarali su i o saradnji između Ruske Federacije i Republike Srpske u oblasti sporta, te uspostavljanju čvršćih veza između Biciklističkog Saveza RS i Biciklističkog saveza Rusije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije