Ostali sportovi

Kansas City Chiefsi odbranili titulu prvaka NFL-a

Kansas City Chiefsi odbranili titulu prvaka NFL-a
Foto: Tanjug / AP | Kansas City Chiefsi odbranili titulu prvaka NFL-a

​Noćas u najgledanijem sportskom spektaklu na svijetu, Super Bowlu, Kansas City Chiefsi su nakon produžetka savladali San Francisco 49ers rezultatom 25:22 (u regularnom toku 19:19) i tako odbranili titulu prvaka i treći put u pet godina osvojili prsten.

Iako prvo poluvrijeme nije išlo na ruku Chiefsima, u drugom poluvremenu je odbrana uspjela da se konsoluduje, da zaustavi sjajni napad 49ersa i da omogući napadu šansu da ih odvedu u produžetke, a zatim i do konačne pobdjede.

49ersi su sjajno počeli meč i u prvom driveu imali nekoliko odličnih trčanja, ali je nadomak red zone njihov najbolji igrač i najbolji ofanzivni igrač u ligi ove sezone Christian McCaffrey ispustio loptu i ostavio svoj tim bez poena. Prva četvrtina je prošla u znaku jakih odbrana i rezultat nakon prvih 15 minuta bio je 0:0. Iako se rezultatski ne bi reklo, 49ersi su izgledali sigurnije i bilo je pitanje trenutka kada će poentirati. U drugoj četvrtini to se i obistinilo i pored field gola obje ekipe, Christian McCaffrey je postigao touchdown i na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 10:3 za 49erse.

Nakon poluvremena i spektakularnog nastupa Ushera, na teren su izašli znatno odlučniji i bolji Chiefsi. Odlučni da preokrenu utakmicu sa jednim touchdownom  M.Valdes-Scantlinga nakon pasa Mahomesa i jednim field goalom su to i učinili i treću četvrtinu završili rezultatom 10:0. U četvrtoj četvrtini 49ersi se vraćaju i postižu touchdown preko Jauan Jenningsa, ali je pokušaj za extra poen bio blokiran i tako je razlika ostala samo 6 poena. Ovu razliku Chiefsi su istopili kroz dva field goala i tako izjednačili rezultat na 19:19.

U produžetku su prvi napad imali 49ersi, međutim uspjeli su samo da postignu field goal i tako omoguće Chiefsima da eventualnim touchdownom dođu do pobjede i drugog uzastopnog prstena. Ovakve prilike Mahomes ne propušta i nakon dugačkog drivea je pasom za Hardmana osigurao pobjedu svoje ekipe, a sebi još jedan prsten.

Treba naglasiti da je u pobjedi Chiefsa značajnu ulogu, pored sjajne odbrane, imao Travis Kelce koji je zabilježio 93 jarda hvatanjem i od 10 pasova prema njemu uhvatio 9. Ipak najbolji u pobjedničkoj ekipi očekivano bio je Patrick Mahomes koji je pored 2 TD pasa i 333 bačene jarde imao i 66 jardi trčanjem i bio najbolji trkač u svom timu.

U poraženim 49ersima očekivano najbolji je bio Christian McCaffrey koji je, interesantno, imao 80 jardi hvatanjem i 80 jardi trčanjem. Brock Purdy je bacio 255 jardi i jedan TD pas.

Sada je pred nama kraća pauza nakon čega nam slijedi uzbudljiv draft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije