Ostali sportovi

Karatisti BiH danas počinju nastup na SP u Madridu

Karatisti BiH danas počinju nastup na SP u Madridu
Foto: Ilustracija | Karatisti BiH danas počinju nastup na SP u Madridu
Edin Spržo

Karate reprezentacija BiH nastupiće na Svjetskom prvenstvu koje danas počinje u Madridu. Iako su imali problema sa zatvaranjem finansijske konstrukcije (nedostajalo im oko 30.000 KM) za odlazak u Španiju, iz KS BiH su nam potvrdili da su uspjeli pronaći dio novčanih sredstava za avio-karte, smještaj i ishranu takmičara.

Bh. delegacija broji 28 članova, od kojih je 19 takmičara, koji su sa velikim optimizmom otputovali u prijestolnicu Španije.

"Sve je sada u redu, hvala 'Nezavisnim' što nas prate. Juče smo izvršili prijavu takmičara za nastupe, a i naši selektori su polagali A svjetsku trenersku licencu, bez koje ne bi mogli voditi naše selekcije na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Nadamo se lijepim vijestima iz Madrida", kazao je Ramiz Potur, izvršni sekretar KS BiH.

Neki od bh. takmičara će već danas na borilišta. U borbu za odličja kreću Sulejman Suljić, Meris Muhović, Ivan Klepić, Ivona Ćavar i Mirnesa Bektaš, od kojih se očekuje i najviše, možda i neka od medalja.

Jedna od glavnih uzdanica bh. reprezentacije biće Ćavarova, koja će na ovom prvenstvu braniti bronzanu medalju osvojenu 2016. godine u Lincu.

"Ovdje smo od subote, a ja se borim večeras od 19 sati. Branim medalju osvojenu prije dvije godine, pa se ove godine nadam i većem iskoraku, naravno ako se sve poklopi na dan kvalifikacija", poručila je iz Madrida bh. šampionka  i dodala:

"Mislim da BiH ima kvalitetu vratiti se s jednom do dvije svjetske medalje, tako da očekujemo dobre rezultate počevši od danas (utorak)."

Svjetsko prvenstvo traje od 6. do 11. novembra. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije