Ostali sportovi

Karatisti Sloge osvojili medalje na prvenstvu RS

Karatisti Sloge osvojili medalje na prvenstvu RS
Foto: N.N. | Karatisti Sloge osvojili medalje na prvenstvu RS

Karatisti Sloge osvojili su medalje na karate prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u nedjelju u Brčkom.

Petar Petrović osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u borbama pojedinačno u konkurenciji mlađi seniora -67 kg.

Vuк Stevanović  je zauzeo drugo mjesto i osvojio je srebrenu medalju u konkurenciji kadeta - 52 kg.

Ekipa kadeta u sastavu Vuk Stevanović, Ognjen Bajić, Nikola Jovanović i Suzan Bojinović, osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju u borbama ekipno.

Stefan Bajić, osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju u konkurenciji mlađih seniora – 75 kg.

Eкipa juniora u sastavu Nemanja Jovanović, David Đurković, i Aleksandar Vajić, osvojili su treće mjesto i bronzanu medalju.

Mladen Ploskić, trener dobojskih karatista, rekao je da medalja osvojena na Republičkomk prvenstvu a pogotovo u ovom uzrastu je vrlo važna i da ga raduje što je Кarate klub "Sloga-Hemofarm" Doboj, ima sve selekcije koje postižu izvanredne rezultate,  a i da je ekipa pokazala zavidan kvalitet i da očekuje da ovi sportisi koji su osvajanjem medalja izborili plasman na Državno prvenstvo BiH, takođe pokažu kvalitet i donesu medalje sa prvenstva BiH.

Na prvenstvu Republike učestvovalo je ukupno 350 takmičara iz 42 kluba iz Republike Srpske, što je predstavljalo jedno od najačih prvenstava u poslednjih nekoliko godina i samim tim i rezultat koji su naši takmičari postigli je vrijedan pažnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije