Ostali sportovi

Karpov u posjeti Trebinju, u planu svjetski šahovski turnir

Karpov u posjeti Trebinju, u planu svjetski šahovski turnir
Foto: N.N. | Karpov u posjeti Trebinju, u planu svjetski šahovski turnir
Vesna Duka

TREBINJE- Ruski velemajstor i bivši svjetski šahovski prvak Anatolij Karpov i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić dogovorili su se o pokretanju inicijative da se u Trebinju za dvije godine organizuje svjetski šahovski turnir za mališane uzrasta deset, dvanaest i četrnaest godina.

Ovo je danas nakon potpisivanja ugovora o saradnji njegove šahovske škole sa Šahovskim klubom Trebinje i sastanka sa čelnicima Gradske uprave Trebinja objelodanio Ćurić.

On je istakao da će do početka oktobra Grad Trebinje i nadležno ministarstvo uputiti pismo podrške nadležnim za održavanje turnira. 

„Nadamo se da ćemo u tome uspjeti i da ćemo, kao dobri domaćini, 2022. godine u Trebinju ugostiti mlade svjetske šahovske nade“, kazao je Ćurić nakon sastanka.

Rekao je da je radostan i zbog činjenice da je Karpov ovom prilikom potpisao i ugovor o saradnji njegove šahovske akademije sa Šahovskim klubom Trebinje.

Podsjetivši na potpisani ugovor, Karpov je kazao da očekuje izvanrednu saradnju i razvoj programa u obučavanju i razmjeni iskustava kada je u pitanju šah.

„Nadam se da će ova sradnja u potpunosti zaživjeti, a ako nam uspije, a nadam se da hoće, u Trebinju ćemo organizovati Kadetsko svjetsko prvenstvo u šahu za djecu, što će takođe učvrstiti naše veze“, kazao je Karpov.

On je informisao gradonačelnika Ćurića i njegove saradnike da njegova škola šaha, koja postoji u 32 zemlje, planira organizovati on line šahovske turnire, na kojim će učestvovati i djeca iz Trebinja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije