Ostali sportovi

Kik boks reprezentativci počeli pripreme za SP i EP

Kik boks reprezentativci počeli pripreme za SP i EP
Foto: N.N. | Kik boks reprezentativci počeli pripreme za SP i EP
Vedran Radenović

Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore i Evropsko prvenstvo za juniore i kadete.

Bh. predstavnici nastupit će na Svjetskom prvenstvu za seniore od 15. do 24. oktobra u Italiji i smotri nada Evrope od 5. do 14. novembra u Budvi.

Sarajevski klubovi, Gazija, Ilidža, Taekjon i Gladijator, krenuli su sa zajedničkim treninzima kako bi ostvarili što bolji rezultat. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i otežano okupljanje na ovaj način žele pokušati što spremniji dočekati nove izazove.

"Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u matičnim klubovima završili temeljni dio svojih priprema, a ovakva zajednička okupljanja koristimo za dodatnu razmjenu iskustava i motivaciju za postizanjem vrhunskih rezultata. Imamo jako dobar i juniorski i seniorski tim reprezentativaca koji je već od 3. do 5. septembra ove godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu u Skoplju gdje su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 24 medalje. U subotu imaju novi test na međunarodnom takmičenju „Balkan open“ u Tešnju, koji okuplja veliki broj kvalitetnih takmičara“, kazao je trener Nermin Bašović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Kantona Sarajevo su Namik Agović, Mirza Mujanović, Rijad Okerić, Ermin Hadžajlija, Albert Ugrinčić, Nurdžihan Velagić, Wael Mejri, Rasim Bašić, Snjin Alihodžić, Nuh Hebibović, Rijad Kasapović, Faris Aljić, Faris Svraka i Tarik Okerić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije