Ostali sportovi

Koliko će Džošua zaraditi od meča sa Frenklinom?

Koliko će Džošua zaraditi od meča sa Frenklinom?
Foto: Twitter / Printscreen | Koliko će Džošua zaraditi od meča sa Frenklinom?

Nekada bokserski prvak, Entoni Džošua će ovog vikenda ući u ring protiv Džermjena Frenklina kao takmičar, a ne kao prvak, prvi put nakon 2016. godine - a time mu se drastično smanjio borilački novčanik. Ovaj put 10 miliona funti je bilo dovoljno da "EjDžej" uđe u ring.

Ovaj 33-godišnjak se bori da spasi svoju karijeru nakon dva poraza od Oleksandra Usika, koji sada drži Džošuine bivše WBA, WBO i IBF pojaseve teške kategorije, dok se bori protiv Frenklina.

Džošua je uvjerljivi favorit za pobjedu protiv svog američkog kolege, s potencijalnim dvobojem protiv WBC prvaka i dugogodišnjeg rivala Tajsona Fjurija koji slijedi - iako je to već toliko puta rečeno.

I, ne iznenađuje, Džošua bi trebao zaraditi znatno manje nego u revanšu protiv Usika, gdje je otišao s 32.5 miliona funti, čak i nakon poraza. Džošua je zaradio oko 15 miliona funti za njihov prvi susret, dok je u revanšu protiv Endija Ruiza Juniora 2019. spremio u džep masivnih 66 miliona funti.

Međutim, protiv Frenklina, Entoni će se morati zadovoljiti s oko 10 miliona funti, bez pojaseva i protiv borca koji je bio uključen u samo jednu zapaženu borbu - poraz na bodove od Dilijan Vajta u novembru prošle godine.

Teškaš od 198 cm ne samo da privlači svog protivnika stasom, međutim, Amerikanac bi navodno trebao zaraditi oko 800.000 funti. Ali to bi moglo porasti na više od milion funti ako ostvari pobjedu.

Ako Džošua izađe kao pobjednik i uspije zapečatiti dugoočekivani okršaj protiv Fjurija, tih 66 miliona funti zarađenih protiv Ruiza Juniora uskoro bi moglo biti zasjenjeno, čak i uz tri poraza koja su sada u njegovu rekordu.

Naravno, "EjDžej" - koji ima više od 25 miliona pratilaca na Instragramu, Facebooku i Twitteru - ima i druge načine zarade, jer je zaradio milione kroz svoja komercijalna partnerstva s Beatsom, Jaguar Land Roverom, Under Armourom i Hugo Bossom.

Bivši prvak takođe je prošle godine potpisao ekskluzivni ugovor sa striming platformom DAZN, prema kojem će zaraditi 100 miliona funti tokom pet godina s kompanijom, prenosi "Daily Mail".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije