Ostali sportovi

Konjic domaćin ljetnog sportskog spektakla

Konjic domaćin ljetnog sportskog spektakla
Foto: Ustupljena fotografija | Konjic domaćin ljetnog sportskog spektakla

U organizaciji Atletskog kluba PACE grad Konjic će od 5. do 7. jula biti domaćin šestog izdanja „Konjic Summer Fest 2024“.

Očekuje se preko 1.000 trkača na svim trkama.

Najavljeno je šest uzbudljivih trka, Garden City Business Run (5.7. 18:30), Grawe Kids Run (6.7. – 11:00), Ibis Relay Race (6.7. – 19:30), Bingo Konjički Cener (6.7. – 19:30), Državno prvenstvo BiH (6.7. – 19:30) i MMu Puzijada (7.7.24. – 18:30).

Organizatori su najavili posebnu medalju i dres za Konjički Cener. Jedinstvena KSF Medalja Trilogije predstavlja spoj tradicije i inovacije na Konjic Summer Festu.

„Ova posebna medalja nije samo simbol sportskog uspjeha, već i priča o muškom rodu i njegovoj važnosti za društvo, istaknuta kroz simboliku i jačinu Konjičke ćuprije. Kroz tri godine, od 2024. do 2026., trkači će osvajati ne samo medalje, već i duboko ukorijenjene vrijednosti jedinstva, trajnosti i zajedništva kroz tri ključne teme. Sve tri teme su povezane, baš kao i naša medalja koja će na kraju biti jedna cjelina za trkače koji uspješno završe Konjički Cener 2024., 2025., i 2026. Pružite podršku muškarcima i budite dio ove inspirativne priče na Bingo Konjičkom Ceneru“, saopštili su organizatori.

Od ove godine, svaki učesnik festivala će dobiti akreditaciju koja omogućava određene popuste kod partnera u lokalima u gradu, muzejima i Titovom bunkeru tokom trajanja festivala od ove godine ima i besplatan prevoz iz Sarajeva u Konjic i iz Konjica u Sarajevo po završetku Cenera.

Emir Lapsus i Lana Hamza sa svojim bendovima donose vrhunsku zabavu za sve posjetitelje Međunarodnog festivala Konjic Summer Fest u „Garden City Konjic“.

Lana Hamza sa svojim bendom nastupa 5. jula s početkom u 21 časi u "KSF Korneru" pored bazena. Ulaz je besplatan za sve posjetioce. Emir Lapsus, nastupit će 6. jula.

Najveća Business trka u Hercegovini ove godine okupit će preko 25 kompanija sa preko 200 učesnika i navijača. Trka će se održati prvi dan festivala sa startom od 18:30 časova. Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10.000 metara će se po prvi prvi put održati u gradu na Neretvi, što će kompletnoj trci dati dodatnu vrijednost i brzinu.

Od ove godine imaju i posebno dizajnirane medalje i dresove za štafetnu trku, kao i štafetu koja će se predavati iz ruke u ruku.

Humanitarna trka za 200 mališana je na rasporedu u subotu od 11 časova. Ova trka namijenjena je za mališane od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Tu je i MMu Puzijada, odnosno trka namijenjena za najmlađe učesnike festivala. Održat će se u nedjelju sa startom u 18:30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije