Ostali sportovi

Kovač: Bio je vruć krompir, ali verovao sam u ekipu

Kovač: Bio je vruć krompir, ali verovao sam u ekipu
Foto: Tanjug/AP | Kovač: Bio je vruć krompir, ali verovao sam u ekipu

Selektor odbojkške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, poslije osvajanja evropskog zlata, rekao je da je vjerovao u ovaj tim i da on lično nije napravio nikakvo čudo.

"Kada me je supruga pitala kada ćemo na odmor kada se vratim sa EP, rekao sam da ne znam, jer ću morati da idem na prijem. Verovao sam u ovu ekipu. Bilo je svega, mnogo toga u vezi sa sampouzdanjem, ali prva i osnovna stvar, ono što sam rekao kada sam došao da budem selektor Srbije, jeste da mi imamo sjajnu ekipu. Ovo su fenomenalni igrači. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju i koliko su cenjeni", rekao je Kovač u izjavi za RTS.

Koavč je srpski tim preuze prije nešto više od mjesec dana i uspio je da odvede na krov Evrope.

"Nisam ja napravio čudo, nego sam organizopvao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju. Oni su to fenomenalno odradili. Vidjeli smo i večeras. Disciplina, strpljenje, jedna fenomenalana igra gdje nismo dozvoli Slovencima da se razmahnu, osim prvog seta. Ovaj rezultat je fenomenalan. Nemam šta da kažem."

Doček za odbojkaše ispred Skupštine grada biće organizovan sutra u 20 sati.

"Kada kažu da je bio vruć krompir... Znam, bio je vruć krompir iz razloga što ja treningom pokušavm da napravim rezultat. Sada je moralo mnogo više pričom i sva sreća da je trebalo malo da postignemo rezultat. Sad je sve prošlo, neka igrači uživaju", zaključio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije