Ostali sportovi

Kovač: Protiv Belgije moramo da pokažemo najbolje lice

Kovač: Protiv Belgije moramo da pokažemo najbolje lice
Foto: Odbojkaški savez Srbije/Facebook | Kovač: Protiv Belgije moramo da pokažemo najbolje lice

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, poslije pobjede protiv Španije u trećem kolu Evropskog prvenstva, rekao je da je njegov tim imao tešku utakmicu jer im je rival bio tim koji je igrao bez opterećenja.

Srbija je sinoć poslije preokreta pobijedila Špance 3:1 u trećem meču grupe B, zabilježivši treći trijumf na šampionatu Evrope.

"Da se razumemo, u jednom trenutku smo bili malo i neorganizovani. Počeli smo previše da razmišljamo hoće li oni da 'skuvaju' ili će ići na blok-aut, umesto da smo bili koncentrisani. Bila je ovo teška utakmica, što nam i treba jer nas očekuju sve teži protivnici", rekao je Kovač u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Selektor odbojkaša istakao je da je u utakmicama protiv Slovačke i Španije odmorio neke odbojkaše, jer ih je teško pripremiti za turnir sa mnogo mečeva.

Srbija je obezbijedila četvfinale i nastavak takmičenja na EP, a u srijedu od 20.30 igra protiv Belgije za prvo mjesto u grupi B.

"Poznajemo se dobro sa Belgijancima. Želimo da se spremimo za taj meč, a posle ćemo sa Austrijom ponovo kombinovati. Dvorana će verovatno biti puna, biće to dobar ispit i ozbiljna utakmica u kojoj moramo da pokažemo svoje najbolje lice“, zaključio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije