Ostali sportovi

Kraj poslije dvije godine, Hrvatska izgubila trenera

Kraj poslije dvije godine, Hrvatska izgubila trenera
Foto: Facebook/Eczacıbaşı Spor Kulübü | Kraj poslije dvije godine, Hrvatska izgubila trenera

Trener Ezačibašija Ferhat Akbaš nije produžio ugovor sa Odbojkaškim savezom Hrvatske.

Došlo je, kako se čini, ipak vrijeme da se krene različitim putevima. Turski odbojkaški trener je poslije dvije godine odlučio da prekine saradnju sa Odbojkaškim savezom Hrvatske.

On je početkom 2021. sjeo na klupu ženske odbojkaške reprezentacije i tom prilikom zamijenio Danijelea Santarelija koji je sjeo na klupu srpske reprezentacije, ispostaviće se samo kratkotrajno. Njegova vladavina na klupi Hrvatske ostaće, prije svega, upamćena po tome da je ova reprezentaciju prvi put učestvovala u Ligi nacija.

Akbaš tako ostaje samo na klupi Ezačibašija, za koji igraju dvije srpske reprezentativke Tijana Bošković i Jovana Stevanović.

O rastanku sa turskim trenerom pričao je i predsjednik Odbojkaškog saveza Hrvatske Frane Žanić.

"Zahvaljujem gospodinu Ferhatu Akbašu na dvije godine odlične saradnje. Bilo je uspona i padova u rezultatima, ali mislim da smo posebno prve sezone plasmanom u Ligi nacija, napravili veliki i lijep rezultat. Tokom ove sezone u seniorski tim je došlo mnogo mladih igrača, ali svakako smatram da je moglo bolje rezultatski. Mada, postojao je niz drugih objektivno teških okolnosti zbog kojih nismo stigli tamo gdje smo željeli. Smatram da je izuzetno važno da se sa Akbašom rastanemo u prijateljskim odnosima. Zahvalni smo na svemu što je učinio za boljitak hrvatske odbojke", naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije