Ostali sportovi

Larisa Cerić: Slijedi pohod na SP, a onda i OI

Larisa Cerić: Slijedi pohod na SP, a onda i OI
Foto: N.N. | Larisa Cerić: Slijedi pohod na SP, a onda i OI

Najbolja sportistkinja BiH Larisa Cerić je novim podvigom na Evropskim igrama u Minsku te osvojenom srebrnom medaljom nastavila da krči put ka konačnom cilju, a to je olimpijska medalja, jedino odličje koje joj nedostaje u bogatoj riznici.

Bh. heroina iz Bjelorusije se vratila sa dvije medalje, s obzirom na to da je džudo turnir u Minsku imao status i Evropskog prvenstva.

"Jako sam sretna i zadovoljna jer sam osvojila prvu i istorijsku medalju za BiH na Evropskim igrama, kao i u sklopu Evropskog prvenstva, gdje sam ponovila uspjeh iz prošle godine. Imala sam jako teške borbe, a u finalu sam radila sa domaćom predstavnicom Marinom Sluckajom i znala sam da za zlato moram da je oborim, jer drugačije nisam mogla da je savladam, posebno na kazne, jer je to ipak bio domaći teren za nju. Na kraju nisam uspjela da plasiram to bacanje i izgubila sam borbu", sumirala je bh. šampionka utiske sa 2. Evropskih igara.

Cerićevu krajem avgusta očekuje još jedno veliko takmičenje, a to je Svjetsko prenstvo u Japanu, koje će biti uvertira za Olimpijske igre 2020. godine.

"Nadam se da ću tempirati formu za to takmičenje i da ću uspjeti da postignem rezultat iz prošle godine kada sam bila treća na svijetu ili eventualno da uđem u finale, pa možda postanem i prvakinja svijeta", naglasila je Larisa, koja je zahvalila svom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, asistentu trenera Arijani Jahi, kao i doktoru Aleksandru Jakovljeviću iz Banjaluke.

Larisa je prema sakupljenim bodovima trenutno druga na svjetskoj ranking listi i gotovo sigurno će biti učesnica Olimpijskih igara u Tokiju.

"Olimpijske kvalifikacije se završavaju u maju naredne godine. Ja sam trenutno u normi, druga na svijetu, a 18 djevojka ide na OI, tako da mogu reći da sam sigurna, a konačan spisak biće poznat u maju 2020. godine", zaključila je vlasnica šest medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava.

Crnogorac je naglasio da je Larisa najuspješnija bh. sportistkinja ikad, ne računajući sportiste koji su rođeni u BiH, a nastupaju za druge države. 

"Nedostaje još ta olimpijska medalja i mi ćemo učiniti sve da se to desi u Tokiju. U sinergiji s Olimpijskim komitetom BiH krčimo put ka osvajanju dugo željene medalje sa OI", istakao je Crnogorac.

Generalni sekretar OK BiH Said Fazlagić je dodao da krovna sportska bh. institucija ima 15 stipendista, a da će njih troje (Larisa Cerić, Amel Tuka i Mesud Pezer) dobiti dodatnu finansijsku podršku za što bolje pripreme za Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije