Ostali sportovi

Larisa Cerić nakon osvojene svjetske bronze: Konačni cilj medalja sa OI

Larisa Cerić nakon osvojene svjetske bronze: Konačni cilj medalja sa OI
Foto: N.N. | Larisa Cerić nakon osvojene svjetske bronze: Konačni cilj medalja sa OI

Larisa Cerić, najbolja bh. sportistkinja, osvojenom bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Bakuu samo je potvrdila status sportske heroine u BiH.

Jednim od najvećih uspjeha u karijeri bh. džudistkinja je još jednom pokazala da spada u sam vrh svjetskog džudoa.

U strašnoj konkurenciji u kategoriji preko 78 kilograma reprezentativka BiH je ostvarila četiri pobjede i poraz u polufinalu od Japanke Sarah Ašine, koja se kasnije popela na svjetski tron. U bh. taboru nisu krili oduševljenje novim velikim postignućem bh. šampionke, koja je takođe bila veoma uzbuđena i sretna zbog nove velike medalje.

"Iskrena da budem, ja sam ovako nešto i očekivala s obzirom na sve prethodne rezultate i tok moje karijere koja ide uzlaznom putanjom od prvog dana. Spremala sam se naporno za ovo takmičenje. Većinom u Sarajevu, ali i na nekoliko olimpijskih kampova. Odradili smo naporan posao, ali medalja je nagrada za trud. Drago mi je što sam sa ovom medaljom još jednom potvrdila svoje mjesto u svjetskoj džudo eliti", kazala je za "Nezavisne" već godinama najbolja sportistkinja BiH.

Za Larisu se može slobodno reći da je jedina sportistkinja koja ima kontinuitet u ostvarivanju vrhunskih rezultata. Nakon svjetske medalje, u bogatoj kolekciji nedostaje joj samo još jedna medalja, i to ona koju BiH željno iščekuje već decenijama. 

"Želim na vrhu ostati i u buduće, a naravno da je konačan cilj olimpijska medalja, taj još uvijek jedini nedosanjani san", poručila je Cerićeva.

Nakon prošlogodišnjeg podviga na SP open kategorije (najprestižnija kategorija u džudou) i osvojenog srebra, ovo je za bh. džudistkinju bila druga svjetska seniorska medalja.

"Temeljem dosadašnjih rezultata očekivao sam medalju. Larisini rezultati zavređuju divljenje, ona je zasigurno najbolja sportašica ikada u BiH, bez dileme, bh. sportska heroina", istakao je predsjednik Džudo saveza BiH i trener Larise Cerić Branislav Crnogorac.

Iza Larise sigurno je jedna od najuspješnijih godina u karijeri, s obzirom na to da se u aprilu već okitila medaljom na velikim takmičenjima, i to srebrom na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije