Ostali sportovi

Larisa Cerić zlatna, Toni Miletić osvojio srebro

Larisa Cerić zlatna, Toni Miletić osvojio srebro
Foto: DŽUDO SAVEZ BIH | Larisa Cerić zlatna, Toni Miletić srebreni

Džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine dvodnevni Evropski kup za seniore „Sarajevo 2022“ okončala je sa tri osvojene medalje.

Nakon zlatne u kategoriji do 57 kilograma koju je osvojila Anđela Samardžić, najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić okitila se zlatom u kategoriji preko 78 kilograma.

Jedna od najboljih bh. sportistkinja u finalu je savladala Viktoriju Lis iz Poljske, dok su Katarina Lucija Vuković (Hrvatska) i Farah Sharaf (Egipt) osvojile bronzu.

Medalju za Bosni i Hercegovini donio je i Toni Miletić, koji je u finalu kategorije do 90 kilograma poražen od Belgijanca Karela Fouberta. Posjekotina na usni, koju je zadobio u polufinalu, definitivno je bila otežavajući faktor bh. džudisti, no srebrena medalja na ovako prestižnom takmičenju teško se može smatrati neuspjehom. Josip Bulić iz Hrvatske i Tim Šmit iz Njemačke osvojili su bronzana odličja.

Džudo savez Bosne i Hercegovine dobio je visoke ocjene Evropske džudo unije (EJU) za organizaciju Evropskog džudo kupa za seniore, a do kraja ove godine očekuje se organizacija još tri međunarodna takmičenja.

Već 25. i 26. juna na programu je Evropski kup za juniore u Banjaluci, a potom će se u Sarajevu od 24. do 28. avgusta održati Svjetsko prvenstvo za kadete. Za kraj oktobra zakazano je Evropsko prvenstvo do 23 godine u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije