Ostali sportovi

Lazar Ždrale i Vidak Maljević osvojili nove medalje za BiH

Lazar Ždrale i Vidak Maljević osvojili nove medalje za BiH
Foto: Judo zona | Lazar Ždrale i Vidak Maljević osvojili nove medalje za BiH

Evropski džudo kup za juniore "Sarajevo 2024" okončan je danas, a odličnu organizaciju upotpunile nove medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nakon što su prvog takmičarskog dana reprezentativci BiH osvojili jedno zlato (Sofija Pajić) i jednu bronzu (Lana Bjelica), nove dvije bronze donijeli su Lazar Ždrale i Vidak Maljević.

Ždrale je bez prilike da se bori za zlato u kategoriji do 90 kilograma ostao nakon poraza u polufinalu od predstavnika Srbije Miljana Radulja, koji je na kraju do titule stigao savladavši rumunskog takmičara Aleksandrua Sibisana.

Vidak Maljević je do bronzanog odličja u konkurenciji džudista do 100 kilograma stigao pobjedom protiv Crnogoroca Andrije Martinovića u jednoj izuzetno zanimljivoj borbi.

Da joj odgovara tatami na Ilidži potvrdila je i srpska džudistkinja Nikolina Nišavić koja je odbranila titulu osvojenu prošle godine u kategoriji do 52 kilograma. U današnjem finalu porazila je Turkinju Sejmu Jildirim.

Ovo je prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će ih se u ovoj godini održati u BiH. Već sutra počinje trening kamp za juniore koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije