Ostali sportovi

Legendarni NFL trener odbio Trampovu Predsjedničku medalju slobode

Legendarni NFL trener odbio Trampovu Predsjedničku medalju slobode
Foto: Tanjug/AP | Legendarni NFL trener odbio Trampovu Predsjedničku medalju slobode

Legendarni NFL trener, po mnogima najbolji svih vremena Bil Beličik, objavio je kako će odbiti Predsjedničku medalju slobode, koju mu je u četvrtak trebao dodijeliti predsjednik SAD-a Donald Tramp.

Beličik koji je tokom svoje bogate karijere s Nju Ingland Patriotsima osvojio šest titula na Super Bowlu odlučio se na ovaj potez nakon što su Trampove pristalice ušle u Kapitol Hil u Vašingtonu prošle sedmice, prenosi N1.

"Nedavno mi je ukazana čast da primim Predsjedničku medalju slobode i bio sam počastvovan zbog onoga što ta medalja predstavlja i zbog divljenja prema ranijim dobitnicima. U međuvremenu je došlo do tragični događaja prošle sedmice i odlučio sam da ne primim nagardu", poručio je Beličik i dodao:

"Prije svega ja sam američki državljanin koji ima veliko poštovanje prema našim nacionalnim vrijednostima, slobodi i demokratiji. Istovremeno znam kako predstavljam svoju porodicu i Nju Ingland Patriotse. Jedna od najvećih nagrada u mojoj profesionalnoj karijeri došla je u 2020. godini, kada su zahvaljujući vodstvu našeg tima, razgovori o socijalnoj pravdi, jednakosti i ljudskim pravima došli u prvi plan."

Beličik je dugo bio Trampov pristalica, a 2016. godine je čak napisao pismo podrške predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije