Ostali sportovi

Lejla Njemčević četvrta biciklistkinja svijeta

Lejla Njemčević četvrta biciklistkinja svijeta
Foto: N.N. | Lejla Njemčević četvrta biciklistkinja svijeta

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (Tanović) nastavila je svoj put ka vrhu svjetskog biciklizma, tako je nakon posljednjeg upisa bodova napredovala za jednu poziciju i trenutno zauzima 4. mjesto na Svjetskoj maraton UCI ranking listi.

Plasman na četvrto mjesto Svjetske ranking liste je ranking karijere za bh. takmičarku ali i najbolji plasman u istoriji BiH. Nakon skoro pola sezone i dva Svjetska kupa Lejla Njemčević se plasirala u top pet pozicija na UCI ranking listi, do kraja sezone je u planu nastup na preostalih pet Svjetskih kupova, te ima priliku da dodatno popravi svoj najbolji ranking. U vrhu poretka nije došlo do promjena, tako da je na prvom mjestu iskusna Ariane Luti iz Švajcarske. Naredno takmičenje za našu Lejlu je Svjetski kup u Poljskoj koji se održava 5. juna, a zatim je planiran nastup na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Poredak: Ariane Luti (Švajcarska) – 1770, Sosna Katazina (Litvanija) 1531, Stefani Dorn (Njemačka) 1502, Lejla Njemčević (BiH) 1229, Fasolis Kostanca (Italija) 1138...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije