Ostali sportovi

Lejla Njemčević dva puta srebrna na UCI trkama

Lejla Njemčević dva puta srebrna na UCI trkama
Foto: N.N. | Lejla Njemčević dva puta srebrna na UCI trkama

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) je za vikend osvojila dva druga mjesta na XCO UCI C1 trkama Svjetske biciklističke federacije održanim u Prijedoru i Bihaću.

To je ujedno i najbolji plasman bh. takmičara na spomenutim trkama. Reprezentativka Bosne i Hercegovine je u dvije vezane trke upisala novih 80 UCI bodova za svjetsku ranking listu. Pobjedu na UCI Grand Prix Bihać odnijela je Teresa Tvaruzkova iz Češke sa prednošću od 59 sekundi isred drugoplasirane Lejle Njemčević, dok je podiji upotpunila njemačka takmičraka Kim Ames sa zaostatkom od 3 minute i 23 sekunde za pobjednicom. 

Lejla Njemčević je sjajno započela drugi dio sezone sa UCI C1 trkama u Prijedoru i Bihaću dok je sklopu priprema za Svjetski kupu maratonu planiran nastup na 27.  izdanja Ischgl Ironbike trci koja se održava u Austriji. Ischgl Ironbike se odvija u četiri etape i nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI S1 i riječ je o jednoj od najpopularniji trka u Evropi.

Prva etapa utrke je na rasporedu u srijedu u večernjem terminu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije