Ostali sportovi

Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu

Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu
Foto: N.N. | Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu

Lejla Salihović, igrčcica Škole fudbala Respekt, predstavljaće BiH u finalu turnira Football for friendship, koji se ove godine odrzava u Madridu.

Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz čak 57 zemalja, naša Lejla se sa svojom ekipom uspjela plasirati u finale, koje se sutra igra na glavnom trgu u Madridu.

Za Lejlu, ali cijelu delegaciju BiH u Madridu, ovo je veliki uspjeh i niko nije mogao sakriti oduševljenje, a stigle su i cčstitke iz regiona, s obzirom na to da je BiH prvi put u finalu.

Inače, delegacija BiH učestvovala je i u obaranju Ginisovog rekorda.

Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u istoriji ovog sporta do sada – pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije.

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila svjetski rekord GUINNESS WORLD RECORDS®.

Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banjaluke, Sarajeva, Teslića i Gračanice, Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije