Ostali sportovi

Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 trci u Srbiji

Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 trci u Srbiji
Foto: N.N. | Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 trci u Srbiji
Agencije

Najbolja bh. biciklistkinja, četverostruka balkanska i jedanaestruka državna prvakinja Lejla Tanović odnijela je pobjedu na UCI C1 trci u Srbiji te osvojila 60 UCI bodova.

Za bh. takmičarku ovo je bila prva trka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom virusa korona. Pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija, saopšteno je iz MTB reprezentacije BiH.

"Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim utrku nakon pauze od pet mjeseci ali i formom koju sam pokazala na svojoj prvoj utrci. Dosta vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rijeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport, ipak ja sam tokom karantene održavala svoj trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu", izjavila je Lejla Tanović.

Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na državnom prvenstvu koje će biti održano u Bihaću, a nakon toga nastavlja sa pripremama za septembar kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, odnosno svjetska i evropska prvenstva.

Selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević naglašava da je Tanović pokazala iznimnu psihičku stabilnost tokom posljednjih mjeseci u kojima je uspjela da ispuni sve trenažne zadatke.

"Iako smo često morali da adaptiramo naš trening uspjela je da popravi određene segmente i napreduje. Na trci je preuzela vodstvo od prvog kruga te iskusnom vožnjom odnijela pobjedu i time pokazala da smo na dobrom putu da ostvarimo naše ovosezonske ciljeve", rekao je Njemčević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije