Ostali sportovi

Lejla Tanović pobjednica trke u Španiji

Lejla Tanović pobjednica trke u Španiji
Foto: N.N. | Lejla Tanović pobjednica trke u Španiji

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni.

Lejla Tanović je odnijela pobjedu na UCI S2 trci u Španiji, a koja se vozila u četiri etape te upisala novih 80 UCI bodova. Dominantnom pobjedom u prvoj etapi bh. reprezentativka obukla je žutu majicu, odnosno majicu lidera trke i upisala pobjede na preostale tri etape.

Nakon serije uspješnih trka u Španiji, Lejlu Tanović očekuje napredak na UCI ranking listi na kojoj trenutno zauzima osmo mjesto.

„Ovo je moja prva pobjeda u Španiji i veoma sam sretna zbog forme u kojoj se nalazim. Pobjedom sam upisala novih 80 UCI bodova i trebala bih napredovati za jednu poziciju na UCI ranking listi. Na trci najveći izazov su svakako bili vremenski uslovi. Kiša je počela padati u drugoj etapi tako da su staze bile izuzetno tehnički zahtjevne zbog velikih količina blata, vidjeli smo veliki broj padova i tehničkih problema. Serijom trka u Španiji završili smo pripremni period za ovu sezonu", rekla je Lejla Tanović.

Naredni nastup za bh. takmičarku biće trka "Roc Laissagais" koja se održava u Francuskoj, a riječ je o najjačoj UCI HC kategoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije