Ostali sportovi

Lejla Tanović u Francuskoj testira formu za SP

Lejla Tanović u Francuskoj testira formu za SP
Foto: N.N. | Lejla Tanović u Francuskoj testira formu za SP

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović priprema se za nastup na UCI MTB Marathon Series trci koja će se održati u Francuskoj.

Petorostruka balkanska i šesnaest puta državna prvakinja BiH će na trci koja je planirana da se održi u nedjelju nastupit kao 12. biciklistkinja svijeta.

UCI MTB Marathon Series trke bodovno spadaju u kategoriju Svjetskog kupa za maraton disciplinu i očekuje se nastup najboljih biciklistkinja svijeta.

Za reprezentativku Bosne i Hercegovine trka u Francuskoj će biti zadnja provjera pred Svjetsko prvenstvo koje se održava 2. oktobra u Italiji.

„Na trku maraton serije odlazimo iz punog bloka treninga i sigurno da Lejle neće pokazati svoje pune kapacitete, međutim nalazi se u životnoj formi tako da očekujemo još jedan vrhunski rezultat, a cilj je svakako medalja. Trka Svjetskog prvenstva pred kraj sezone je naš najveći cilj ove sezone i posljednja tri mjeseca smo sve utrke i treninge podredili tom nastupu. Trka u Francuskoj će poslužiti kao provjera, ali i prilika za pripremanje sitnih detalja pred Svjetsko prvenstvo", rekao je trener Amar Njemčević.

Trka u Francuskoj duga je 75 kilometara sa 1.800 metara visinskog uspona, a interesantno je da će takmičari morati pored fizičkih sposobnosti pokazati i tehničke kvalitete s obzirom na to da ih očekuje 2.400 metara spusta. Pobjeda na UCI MTB Marathon Series trci nosi 250 UCI bodova, odnosno 100 UCI bodova više nego pobjeda na Evropskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije