Ostali sportovi

Ljepotica u kopačkama: U Rusiji je zovu seks simbolom

Ljepotica u kopačkama: U Rusiji je zovu seks simbolom
Foto: N.N. | Ljepotica u kopačkama: U Rusiji je zovu seks simbolom

Lina Jakupova je napadač Zenita i ruske reprezentacije.

Jedna je od najljepših fudbalerki u svojoj zemlji. Lina je najzapaženija fudbalerka ruskog tima u posljednje dvije godine. Rođena 6. septembra 1990. godine u gradu Gulkevičiju, na teritoriji Krasnodara.

Kao dijete, Lina se bavila slobodnim rvanjem, ali je s vremenom prešla na fudbal. Nakon igranja za manje klubove, 2018. potpisala je ugovor sa Lokomotivom s kojim je dva puta osvojila bronzane medalje i uzela prvi trofej - Kup Rusije 2020. godine. Istovremeno, Jakupova je debitovala u reprezentaciji Rusije. Trenutno ima 28 utakmica i dva gola za reprezentaciju.

Ali 2021. godine došlo je vrijeme da se krene dalje, a sada je Lina dvostruka prvakinja Rusije i pobjednica Superkupa zemlje sa ekipom Zenita. Ispostavilo se da je klub iz Sankt Peterburga osvojio sve svoje trofeje sa Jakupovom u postavi!

Prije dvije godine Zenit je pobijedio Rostov, a  nakon posljednjeg zvižduka, njen dečko je izašao na teren i zaprosio je!

“Da budem iskrena, nisam znala. Bio je to šok za mene. Kada sam ga ugledala u odjelu i sa cvjećem, već sam shvatila i, iskreno, bila sam šokiran. Sve je bilo neočekivano, nisam ni slutila“, prisjetila se ove romantične epizode.

Ali do vjenčanja nije došlo - par je u međuvremenu raskinuo. Tako je srce jedne od najlepših fudbalerki Rusije trenutno prazno. Nedavno je odgovorila na pitanje da li se osjeća kao seks simbol ruskog ženskog fudbala.

„Pa, nisam ni razmišljala o tome. Ne razmišljam o tome. Pa, to je lijepo. U stvari, imam mnogo pažnje, od muških obožavatelja. Imam puno muških pretplatnika na društvenim mrežama. I zaista, puno pažnje”, rekla je Jakupova u epizodi YouTube kanala “SBG Show”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije