Ostali sportovi

Ljetna škola sporta okupiće 1.500 sportista

Ljetna škola sporta okupiće 1.500 sportista
Foto: N.N. | Ljetna škola sporta okupiće 1.500 sportista

TREBINJE - U Trebinju će danas biti otvorena Ljetna škola sporta Republike Srpske, koja će do 26. avgusta okupiti oko 1.500 sportista iz Srpske i Srbije, za šta će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske izdvojiti 200.000 KM.

Manifestacija čiji je cilj promocija sporta, zdravog života i fizičkog razvoja omladine sprovodi se već 17. godinu za redom.

Promoter ovogodišnje škole sporta je srpski košarkaš Milan Gurović. U Trebinju će boraviti 1.100 sportista iz 20 sportskih saveza Srpske, i to košarkaši, plivači, džudisti, skijaši, rukometaši, bokseri, tekvandoisti, karatisti, gimnastičari, stonoteniseri, te osobe sa invaliditetom - strijelci, šahisti i košarkaši u kolicima.

Resorno ministarstvo će finansirati boravak 800 perspektivnih sportista, od kojih 750 iz Srpske i 50 iz Srbije.

Na prijedlog pojedinih sportskih saveza, odlučeno je da neki sportovi budu izmješteni iz Trebinja, te će se u Doboju realizovati škola sporta za tenis, na Jahorini za biciklizam, u Palama za odbojku. Škola za planinarstvo biće održana na Romaniji, za kuglanje u Srbiji, te u Banjaluci škola za kajak kanu, kao i škola sporta za mentalno nedovoljno razvijena lica u sjedećoj odbojci i vaterpolu.

Tako će izvan Trebinja svoje aktivnosti realizovati oko 400 sportista.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije