Ostali sportovi

MEVZA liga: Veliki preokret Brčanki u "Boriku"

MEVZA liga: Veliki preokret Brčanki u "Boriku"
Foto: N.N. | MEVZA liga: Veliki preokret Brčanki u "Boriku"

Odbojkašice Bimal Jedinstva stigle su do nove pobjede u srednjeevropskoj MEVZA ligi. Aktuelne prvakinje BiH večeras su u "Boriku" nakon velikog preokreta savladale ekipu Banjaluke voleja 3:2 u setovima i tako se zadržale na visokom trećem mjestu na tabeli, dok su Banjalučanke osvojile drugi bod.

Prva dva seta bila su dramatična. Aktuelne bh. prvakinje bile su u prednosti, ali su domaće odigrale finiš za pamćenje. U prvom setu bile su u zaostatku šest poena, a na kraju su spasile nekoliko set lopti i riješile prvi set u svoju korist 30:28.

Drugi je bio repriza prvog. Brčanke su imale šest set lopti, sve su to spasile odbojkašice Banjaluke i slavile sa 29:27. Ipak, u trećem setu pulenke Smaila Pezerovića ipak uspijevaju da zadrže koncentraciju te smanje na 2:1 u setovima (25:20). U četvrtom setu takođe velika borba nakon koje bh. šampionke uspijevaju da osiguraju sebi u tom trenutku najmanje bod i odvedu meč u peti set (25:21).

U odlučujućem petom setu presudilo je iskustvo gošći i kvalitetniji roster. Banjalučanke su imale 13:10, ali do kraja nisu usjele da osvoji nijedan poen, pa su dva boda otišla u Brčko.

U redovima Banjaluke treba izdvojiti Milicu Šorak i Sonju Vujnić, dok se kod gošći izdvojila Anđelka Radišković.

Brčanke sada imaju 13 bodova (treće mjesto), dok su Banjalučanke stigle do drugog boda (7). Ono što je zanimljivo jeste da će se ove dvije ekipe susreti za četiri dana, ovaj put u okviru šesnaestine finala CEV kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije