Ostali sportovi

Maja Živković i Jelena Šakotić donijele prvo zlato za BiH

Maja Živković i Jelena Šakotić donijele prvo zlato za BiH
Foto: N.N. | Maja Živković i Jelena Šakotić donijele prvo zlato za BiH

Maja Živković i Jelena Šakotić osvojile su prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu u odbojci na pijesku. Ženski par ispred Odbojkaškog saveza BiH osvojio je balkanski turnir u Šipu (Makedonija) odbojkaša i odbojkašica u kategoriji U-22.

U grupnoj fazi takmičenja Živković/Šakotić su zauzele prvo mjesto ispred parova iz Bugarske i Rumunije. U prvom kolu, grupe D, pobjedile su bugarski par Todeva/Veselinova sa 2:0, po setovima 21:11 i 21:19, a zatim u drugom kolu, rumunski par Korkoz Lustiana/Petrosanu sa 2:0, po setovima 21:9 i 21:10.

U utakmici četvrtfinala Živković/Šakotić pobjedile su makedonski par Janevik/Stojanova sa 2:0, po setovima 21:13 i 21:8.

Trećeg dana BVA turnira u Makedoniji, odigrane su utakmice polufinala i finala u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ženski par iz OS BiH u polufinalnoj utakmici, pobjedio je moldavski par Nicolaeva/Cirpac sa 2:0 , po setovima 21:19 i 21:14.

Jedini set koje su izgubile Živković/Šakotić tokom BVA turnira bio je u finalnoj utakmici. U finalnoj utakmici pobjedile su rumunski par Vaida/Alupei sa 2:1, po setovima 21:18, 9:21 i 15:8.

Muški par iz OS BiH  Srđan Bencun i Dejan Popović, zauzeo je treće mjesto u grupi i nije se uspio plasirati u četvrtfinale takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije